Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bademli, ballı, krep, tarifi

Ballı Bademli Krep Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı Bademli Krep Tarifi



Ballı Bademli Krep Tarifi Resimli

Ballı Bademli Krep nasıl yapılır

Ballı Bademli Krep tarifi

Resimli Ballı Bademli Krep tarifi






Malzemeler:

1 yumurta

1 litre süt

1 tatli kasigi tuz

1 tatlı kaşığı şeker

1 paket kabartma tozu aldığı kadar un (500gf üzeri)


İç için:

100-150 gr kaymak

5-6 yemek kaşığı bal

50-100 gr badem



Tatlı Nasıl Yapılır:

Yumurta, süt, tuz ve şeker çırpılır Daha sonra un azar azar ilave edilir ve çırpılır (unutmayın koyu kıvamlı ve akışkan olacak) Teflon tavaya 1-2 yemek kasigi sıvıyağ konulur, kızınca sıvı hamur kepçe yardımıyla tavaya dökülür Alt yüzü pişince diğer yüzü çevrilir, iki tarafıda pişirilir ve servis tabağına alınır Üzerine sıcakken margarin sürülür ve her kata aynı işlem yapılır ve üst üste dizilir Soğuduktan sonra içine bal ve kaymak sürülerek rulo yapılır Rulolar 4 cm boyutlarında kesilir ve tavağa dilizilir Kalan kaymak ruloların üzerine sürülür, her ruloya 1 badem eklenir ve üzerine bal gezdirilerek servis yapılır










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.