Kıymalı Börek Yapılışı |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Börek YapılışıKıymalı börek tarifi kıymalı börek yapımı Kıymalı börek tarifi resimli Kıymalı Börek,Kıymalı Börek nasıl yapılır,kıymalı kol böreği,kıymalı börek tarifleri resimli,Kıymalı Börek tarifi,Kıymalı Börek yapılışı Resimli kıymalı börek tarifi Malzemeleri 3 adet yufka 500g kıyma 2 orta boy soğan 1 adet domates 3 sivri biber karabiber pulbiber tuz Sıvı harcı için 1 cup süt ½ cup sıvıyağ 1 yumurta Yapılışı Soğan küp küp doğranır ve tencerede sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavrulur Daha sonra beşer dakika arayla doğranmış sivribiberler ve soyulup oldukça küçük doğranmış domates ilave edilip kavrulur En son kıyma da eklenir ve kıyma suyunu çekene kadar pişirilir En son tuz, karabiber ve pulbiber de eklenip karıştırdıktan sonra soğumaya bırakılır Bir kasede sıvı harcı çırpılarak hazırlanır İç malzemesi ılıdıktan sonra herbir yufka 4 e bölünüp her bir parçaya hazırlanan sıvı harçtan fırça yardımıyla sürülür ve kıymalı iç malzemesi konur Sigara böreği sarar gibi sarılır Bu işlem 3 yufkaya da yapılır Böreğin üzerine kalan sıvı harç artı 1 yumurtanın sarısı da sürülür isteğe bağlı olarak çörek otu serpilir Önceden ısıtılmış (180C) fırında kızarana kadar pişirilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|