Osmanlı Çöreği Tarifi |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Osmanlı Çöreği TarifiOsmanlı Çöreği nasıl yapılır Malzemeler 250 gr kıyma Yarım demet maydanoz 2 soğan Tuz ve karabiber Yarım kilo has baklavalık un 1 çaybardağtsüt 1 çay bardağı şeker 10 adet bisküvi veya bayat ekmek 5-6 elma 2 yumurta 1 çay bardağı tereyağı 100 gr dövülmüş ceviz Tarçın, karanfil Osmanlı Çöreği Yapılışı 1- Süt, yumurta, yağ karıştırılır Un ilave edilip iyice yoğrulur Hamur ikiye bölünür Oklava ile açılır 2- Temiz bir bezin üzerine, hamur yayılır Erimiş tereyağı ile yağlanır Elle çeke çeke büyütülür Büyüyen hamur ortadan ikiye ayrılır 3- Kesilen yan yufkaya içi yerleştirilip sofra bezi kaldırılarak yuvarlanır İki tane uzun rulo hamurunuz olacaktır 10-15 santimlik parçalara bölünüp yağlanmış tepsiye dizilir 4- Diğer yufka da aynı şekilde yapılıp tepsiye dizilir Kızgın fırına verilir 5- Fırından çıkınca sıcakken bol pudra şekeri serpilir içinin Hazırlanması: Elmaların kabuğu soyulup rendelenir Ceviz dövülerek elmaya karıştırılır Bisküvi veya bayat ekmek ufalanıp elmaya karıştırılır Tarçın, karanfil katılıp karıştırılır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|