Osmanlı Çöreği Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanlı Çöreği Tarifi



Osmanlı Çöreği nasıl yapılır


Malzemeler

250 gr kıyma

Yarım demet maydanoz

2 soğan

Tuz ve karabiber

Yarım kilo has baklavalık un

1 çaybardağtsüt

1 çay bardağı şeker

10 adet bisküvi veya bayat ekmek

5-6 elma

2 yumurta

1 çay bardağı tereyağı

100 gr dövülmüş ceviz

Tarçın, karanfil


Osmanlı Çöreği Yapılışı

1- Süt, yumurta, yağ karıştırılır Un ilave edilip iyice yoğrulur Hamur ikiye bölünür Oklava ile açılır

2- Temiz bir bezin üzerine, hamur yayılır Erimiş tereyağı ile yağlanır Elle çeke çeke büyütülür Büyüyen hamur ortadan ikiye ayrılır

3- Kesilen yan yufkaya içi yerleştirilip sofra bezi kaldırılarak yuvarlanır İki tane uzun rulo hamurunuz olacaktır 10-15 santimlik parçalara bölünüp yağlanmış tepsiye dizilir

4- Diğer yufka da aynı şekilde yapılıp tepsiye dizilir Kızgın fırına verilir

5- Fırından çıkınca sıcakken bol pudra şekeri serpilir

içinin Hazırlanması: Elmaların kabuğu soyulup rendelenir Ceviz dövülerek elmaya karıştırılır Bisküvi veya bayat ekmek ufalanıp elmaya karıştırılır Tarçın, karanfil katılıp karıştırılır












Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.