Ramazan Helvası Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan Helvası Tarifi



Ramazan Helvası Tarifi








Malzemeler:

3 su bardağı un

4 çorba kaşığı toz antep fıstığı

250 g margarin

150 g pekmez

2 su bardağı toz şeker

1 su bardağı su

3 çorba kaşığı tahin

50 g dolmalık fıstık




Yapılışı:

Margarin tencerede eritilir ve dolmalık fıstıklar renkleri deyişinceye kadar kavrulur Bunun üzerine un ilave edilir ve kısık ateşte 20 dakika sürekli karıştırılarak kavrulur Bir kabın içinde pekmez, şeker ve su karıştırılır Un pembeleşince pekmezli karışım ilave edilip sürekli karıştırılarak helvanın suyunu çekmesi sağlanır Helvaya 3 kaşık tahin ilave edilip 5 dakika daha kavrulur Helva biraz dinlendikten sonra kaşıkla şekil verilir ve üzerine toz antep fıstığı serpilip servis yapılır










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.