|
|
Konu Araçları |
çikolatalı, revani, tarifi, yapılışı |
Çikolatalı Revani Tarifi - Çikolatalı Revani Yapılışı |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Revani Tarifi - Çikolatalı Revani YapılışıÇikolatalı Revani Tarifi - Çikolatalı Revani Yapılışı - Çikolatalı Revani Nasıl Yapılır - Çikolatalı Revani Malzemeleri Malzeme: 6 adet yumurta 1 su bardağı irmik 3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı Bizim Mutfak Un 1 çay kaşığı Bizim Mutfak Hamur Kabartma Tozu toz hindistancevizi 1 tatlı kaşığı Teremyağ Sosu İçin : 1 su bardağı su 3/4 su bardağı toz şeker 50 gram Teremyağ Çikolata Sos için : 150 gram kuvertür çikolata 30 gram Teremyağ 3 su bardağı krema 30 gram ananas Un, yumurta, irmik, tozşeker, kabartma tozunu hamur yoğurma kabında yoğurun Tepsiyi Teremyağ ile yağlayıp toz hindistancevizi serpiştirin Hazırlamış olduğunuz hamuru yayın Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 20 dakika kadar pişirin Fırından çıkardığınız revaniye ocakta kaynamakta ola şerbeti gezdirin Soğumaya bırakın Çikolatalı karışım için kremayı mikserle kabarıncaya kadar çırpın Pate için, su, tozşeker ve Teremyağ’ı tavada ısıtın Ardından yumurta sarılarını ekleyip çırpma teli yardımıyla çırparak pişirin Benmari usulü eritilmiş çikolata ile Teremyağ’ı ilave edin Pateyi ekleyip karıştırın Ocaktan alıp soğumaya bırakın Çikolatalı sosu revaninin her tarafına spatula yardımıyla sürün Soğumaya bırakın Dilimleyip servis tabaklarına alın Zar şeklinde doğranmış ananas dilimleri ile süsleyin Üzerine hazır çikolata sosu gezdirerek servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|