Bergamut Reçeli Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bergamut Reçeli Tarifi



Bergamut Reçeli Tarifi Resimli

bergamut reçeli

bergamut reçeli tarifi

bergamut reçeli nasıl yapılır


Bergamut Reçeli Tarifi




Malzemeler:

5 adet bergamut kabuğu

1 kg şeker

1 tane limon suyu

2 su bardağı su




Yapılışı:

Bergamutun kabuklarını soyuyoruz Sarı kısmı dışa gelecek şekilde kıvırıyoruz, açılmaması için bir kürdan batırıyoruz Sonra bunları bir iğneyle ipliğe geçiriyoruz İpe dizdiğiniz kabukları bol suyla iyice yıkıyoruz Reçel tenceresinin içindeki suya koyup haşlıyoruz 5-10 dakika kaynattıktan sonra sudan çıkarıp, kaynama suyunu döküyoruz Tekrar temiz su koyup kaynatınız Bu işlemi birkaç kez yapıyoruz Böylece kabukların acısını gidermiş olursunuz Bir tencereye su koyarak ocağın üstüne alalım İçine şekeri koyup hafif ateşte karıştırarak eritelim Hazırladığımız kabukları içine koyup kaynatıyoruz Kaynama sonunu, yani kıvamının gelip gelmediğini akıtma, damlatma veya tabağa dökme yöntemlerinden birini kullanıp, kontrol edebiliriz Bitişe yakın limon suyunu koyup, ateşten indiriyoruz Usulüne uygun temiz kavanozlara koyup, serin bir yerde saklıyoruz










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.