Bergamut Reçeli Tarifi |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bergamut Reçeli TarifiBergamut Reçeli Tarifi Resimli bergamut reçeli bergamut reçeli tarifi bergamut reçeli nasıl yapılır Bergamut Reçeli Tarifi Malzemeler: 5 adet bergamut kabuğu 1 kg şeker 1 tane limon suyu 2 su bardağı su Yapılışı: Bergamutun kabuklarını soyuyoruz Sarı kısmı dışa gelecek şekilde kıvırıyoruz, açılmaması için bir kürdan batırıyoruz Sonra bunları bir iğneyle ipliğe geçiriyoruz İpe dizdiğiniz kabukları bol suyla iyice yıkıyoruz Reçel tenceresinin içindeki suya koyup haşlıyoruz 5-10 dakika kaynattıktan sonra sudan çıkarıp, kaynama suyunu döküyoruz Tekrar temiz su koyup kaynatınız Bu işlemi birkaç kez yapıyoruz Böylece kabukların acısını gidermiş olursunuz Bir tencereye su koyarak ocağın üstüne alalım İçine şekeri koyup hafif ateşte karıştırarak eritelim Hazırladığımız kabukları içine koyup kaynatıyoruz Kaynama sonunu, yani kıvamının gelip gelmediğini akıtma, damlatma veya tabağa dökme yöntemlerinden birini kullanıp, kontrol edebiliriz Bitişe yakın limon suyunu koyup, ateşten indiriyoruz Usulüne uygun temiz kavanozlara koyup, serin bir yerde saklıyoruz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|