Kayıp Amcanın Öyküsü..

Eski 01-09-2009   #1
meLankoLik_asaLet
Icon1861

Kayıp Amcanın Öyküsü..

Yaşlı adam, karakolun üç-beş basamaklık merdivenini birkaç kez dinlenerek çıktıktan sonra, ilk gördüğü memura yanaşarak:

— Kayıp ilânı vermek istiyorum evlâdım, dedi Ne yapmam gerekiyor?

Polis memuru, her günkü raporlardan birini yazıyordu Antika bir daktiloyu takırdatıp dururken:

— Hallederiz bey amca, dedi Herhalde torun kayboldu değil mi?

Yaşlı adam, dudakları titrerken:

— Annemi on yıldan beri görmedim, dedi Babamı da belki en az yirmi yıl

Polis, yazmayı bırakıp adama döndü Bu iş elbette ki normal değildi İhtiyarın, susuzluktan çatlamış bir toprağı andıran ve bembeyaz sakallarla çevrelenen yüzü, en az seksen yaşında olduğuna delildi Bu yüzden de elbette ki bunamış, anne ve babasının öldüğünü unutmuştu

Yaşlı adam, yanındaki pencereden bakarken, parkın orta yerindeki ıhlamuru gösterip:

— En vefalı dostum bu ağaç, dedi Aynı yaşta olmalıyız herhalde Ne zaman dışarı çıksam gölgesinde dinlendim, kokusunu doya doya çektim içime Ama o da benim gibi kuruyor şimdi

— Peki! diye lâfını kesti polis Yakınlarınız yok mu? Dostunuz, akrabanız?

—Yakınlarım, şimdi çok uzaklarda, dedi adam Dayım, amcam, teyzem, halam kim varsa orda Eşim de öyle Sadece iki çocuğum hayatta Onlar da bu ihtiyardan bıktılar tabi

Polis memuru, böyle tuhaf bir olaya ilk defa rastlıyordu Herhalde en çıkar yol, bir ilân verir gibi görünüyor olmaktı Zaten bu ihtiyarcık, karakoldan çıkar çıkmaz her şeyi unuturdu Masadan bir kâğıt kalem alarak:

— Peki dedecim, dedi Sen ne istiyorsan öyle yapalım “Annem ve babam kayboldu” yazıyoruz değil mi?

Yaşlı adam, küçük bir çocuk gibi hıçkırırken:

— Yok be evlâdım! dedi Kaybolan benim Annem ve babam bu ilânı görürlerse, belki beni alırlar yanlarına

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Kayıp Amcanın Öyküsü..

Eski 01-09-2009   #2
Equinox

Bazen ölüm bile özleniyor Paylaşım için teşekkür ederim esmer_yar

Eski 01-10-2009   #3
meLankoLik_asaLet

ben tşk ederm güzl yorumn için
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 01-10-2009   #4
emraxx

Belli bir yaşa geldikten sonra yaşamdaki bütün zevkleri tatmış insanlar bir doygunluğa ulaşır doğruHatta yanındaki yöresindeki yakınlarını da kaybetmiş olabilirAma ne olursa olsun hayat yaşanmaya değer bence
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com