![]() |
Berberin İhlası.. |
![]() |
![]() |
#1 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Berberin İhlası..Birisi ona gelir sorar: 'İhlâsı kimden öğrendiniz?' -Mekke-i Mükerreme'de harçlıksız kalmıştım ![]() ![]() ![]() 'Peşin peşin söyliyeyim param yok' dedim, 'Allah rızası için saçlarımı düzeltebilir misin?' Berber o anda mevki sahibi birini traş etmekteydi ![]() ![]() ![]() Berber 'Kusura bakmayınız efendim' dedi, 'Sizi ücreti mukabilinde traş ediyorum ![]() Berber dahasını da yaptı, bana harçlık verdi ![]() ![]() ![]() 'Asla alamam' dedi, 'İnan Allah'ın rızası, daha değerli' Meclisine gelenlerden biri mübareği denemek ister ![]() ![]() Mübarek 'sözle mi cevap verelim' der, 'yoksa halle mi?' -İkisi de olsun ![]() -Eğer kendi kendini deneseydin, bizi denemeye lüzum görmezdin ![]() -Peki hâl ile cevabınız nasıl olacak? -Yüzüne bak anlarsın ![]() Adam aynayı eline aldığında kendini tanıyamaz, çünkü yüzü simsiyahtır ![]() ![]() ![]() Aradığına bağlı Adamın biri Cüneyd-i Bağdadi'ye gelip 'Nerede o eski kardeşlikler' der, 'Hani, Allah için sevenler?' -Eğer sıkıntılarına katlanacak birini arıyorsan bulamazsın ama sıkıntılarına katlanacağın dostlar arıyorsan çoktur ![]() Cüneyd-i Bağdadi'nin talebelerinden biri şeytanın vesveselerine kapılıp kemâle geldiğini zanneder ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Talebelerinden biri sorar: 'Hiç ibadet ve tâat yapmadan Allah'ın (Celle Celalüh) lütfuna kavuşmak mümkün müdür? -Zaten gelen bütün nimetler Allah'ın lütfudur ![]() ![]() Son nefes, zor nefes Mübarek vefat edeceği gün çok korkulu ve üzgündürler ![]() ![]() ![]() ![]() -Ey dostlarım yetmiş yıllık ibadetimi kıldan ince bir ipe astılar ![]() ![]() Naaşını yıkayan talebesi su ulaştırmak için mübarek gözlerini aralamaya çalışır ![]() ![]() Talebelerinden biri onu rüyasında görür ![]() -İlim ve marifet dolu sözlerimin hiçbir faydası olmadı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|