![]() |
Merhamet Etmez Misin Evladına?" |
![]() |
![]() |
#1 |
KRDNZ
![]() |
![]() Merhamet Etmez Misin Evladına?""Merhametin yok diyelim nefsine/ Merhamet etmez misin evladına?" Mehmet Akif ![]() Hüsran Ben böyle bakıp durmayacaktım, dili bağlı, İslam'ı uyandırmak için haykıracaktım ![]() Gür hisli, gür imanlı beyinler coşar ancak, Ben zaten uzun boylu düşünmekten uzaktım! Haykır! 'Kime, lakin? Hani sahibleri yurdun? Ellerdi yatanlar, sağa baktım, sola baktım; Feryatımı artık boğarak, naş'ımı tuttum, Bin parça edip şi'rime gömdüm de bıraktım ![]() Seller gibi vadiyi eninim saracakken, Hiç çağlamadan, gizli inen yaş gibi aktım ![]() Yoktur elemimden şu sağır kubbede bir iz; İnler 'Safahat'ımdaki Hüsran bile sessiz! PEK HAZİN BİR MEVLİD GECESİ ![]() Yıllar geçiyor ki, yâ Muhammed, Aylar bize hep muharrem oldu! Akşam ne güneşli bir geceydi ![]() ![]() ![]() Eyvah, o da leyl-i mâtem oldu! ![]() Âlem bugün üç yüz elli milyon Mazlûma yaman bir âlem oldu! Çiğnendi harîm-i pâki ser'in; Nâmûsa yabancı mahrem oldu! Beyninde öten çanın sesinden Binlerce minâre ebkem oldu ![]() Allah için, ey Nebiyy-i ma’sûm, İslâm'ı bırakma böyle bîkes, İslâm'ı bırakma böyle mazlûm Mehmet Akif Ersoy Dünyanın bir tarafında çocuklar ölüyor,çığlıklar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öteki bir dünya Peygamber Efendimiz'e hakaretler yağdırıyor,çığırtkanlıklar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İnsanlar birbirine düşmüş, ülkeyi kurtarmalar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Müslümanlar zillet içinde, kıvranmalar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nedir bu yaşananlar? Allah'ım ![]() ![]() ![]() ![]() Nedir bu pervasızlık? Allah'ım ![]() ![]() ![]() " O'nun öldüğü yerde siz niye yaşıyorsunuz?" diyenler mi azaldı yoksa Allah'ım ![]() ![]() " Biz Ümmet-i Muhammed'iz (s ![]() ![]() ![]() ![]() Ellerimi açıp dua etmek bile zor geliyor artık nefsime ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bitiyor,gelmiyor aklıma hiçbirşey ![]() ![]() ![]() İslâm'ı bırakma böyle bîkes, İslâm'ı bırakma böyle mazlûm
![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|