Elbasan Tava

Eski 12-15-2008   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Elbasan Tava



Elbasan Tava


Malzemeler:

1 kgkuzu eti veya dana lop et
2 adet kuru soğan
2 yumurta sarısı
100 grkaşar peyniri
2 yemek kaşığı tereyağ
2 bardak su
1 bardak un
500 grsüzülmüş yoğurt

Yapılışı:

Kuru soğanlarımızı yemeklik doğruyoruz ve 1/2 çay bardağı sıvı yağda soteliyoruz Etlerimizi ilave ediyoruz ve kavuruyoruz,suymuzu ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz Başka bir tavada un ile tereyağımızı kavuruyoruzKavrulmuş unumuza süzülmüş yoğurt,yumurta sarısı ve suyunu ilave edip pişen etlerin üzerine döküyoruz 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Pişmeye yakın üzerine kaşar rendeliyoruz Kaşarlar eriyince fırından alıp sıcak olarak servis yapıyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.