![]() |
Sabırlı Olmak , O'nunla Olmak.. |
![]() |
![]() |
#1 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Sabırlı Olmak , O'nunla Olmak..Haksızlığa sabırla karşılık
Gavs-ı Bilvanisî k ![]() ![]() “Odunculukla geçimini sağlayan, fakir, kendi halinde bir köylü, omuzunda bir ip, gecenin son vaktinde evinden ayrılıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir müddet sonra topladığı odunları sırtlayıp yola koyuluyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Süvari atına atlayıp gideceği esnada oduncu koşarak atın dizginlerini yakalıyor ve: - Benim yüzümden attan düştün ![]() ![]() ![]() Süvari şaşırıyor, adamın ısrarı üzerine de: - Bırak atımı! Tamam helal ettim ![]() ![]() ![]() Gavs k ![]() ![]() “İşte Allah yolu böyledir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Seven sabreder ve sevilir Oduncuyu böyle sabırlı yapan şey neydi peki? Fakir oduncu, rızkını temin etmek için geceden yola çıktı, abdest aldı, namaz kıldı ![]() Karanlıkta abdest aldı, göreni yalnız Rabbi idi ![]() Namaza durdu, karşısında Allah vardı ![]() ![]() ![]() ![]() O'nunla konuşuyordu ![]() ![]() ![]() ![]() Oturup zikrini yaptığında, adını söylediği uzakta değildi ![]() ![]() ![]() Böyle bir kula sabırlı olmak zor değil ![]() Peki bizi hikayedeki oduncu gibi olmaktan alıkoyan nedir? Namazımızı oduncu gibi kılmaya, secdelere kapanmaya, zikretmeye engel olan şey ![]() ![]() ![]() Gaye Allah ![]() ![]() ![]() “(Rasulüm) kullarım sana, beni sorduğunda (söyle onlara): Ben çok yakınım ![]() ![]() ![]() O'na inanmak, O'na yönelmek, O'na seslenmek ![]() ![]() ![]() Oduncunun emsalsiz sabrının ardında bu vardı ![]() ![]() ![]() Uzakta değil, çare kendimizde, içimizde ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Sabırlı Olmak , O'nunla Olmak.. |
![]() |
![]() |
#2 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Cevap : Sabırlı Olmak , O'nunla Olmak..Emeğine sağlık bitanem Allah razı olsun senden ![]() Eklemiş olduğun bütün konuları takip etmeye çalışıyorum artı büyük bi zevkle okuyorum ![]() Rabbim seni cennetine hapis etsin inşallah ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Cevap : Sabırlı Olmak , O'nunla Olmak..aminnnn ablacm tşk ederm ![]() ![]() rabbm sendn razı olsn ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Cevap : Sabırlı Olmak , O'nunla Olmak..Amin ecmain inşallah ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
fatmanur
|
![]() Cevap : Sabırlı Olmak , O'nunla Olmak..ALLAH razı olsun
Sen öyle rahmet edersin ki rahmetinin bir cilvesi cennetim olur Rahmetinden bir parıltı sonsuz mutluluğumdur Rahmetinin bir damlası herkesin rızkına kefil olur Su çorak gönlüme merhametini indir Su fani ömrümü sonsuzluğa eriştir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|