![]() |
Metehan'dan Almamız Gereken Ders |
![]() |
![]() |
#1 |
Equinox
![]() |
![]() Metehan'dan Almamız Gereken DersOğuz Han adıyla da bildiğimiz Mete Han, gecesini gündüzünü katarak çalışıyor, Hun Türkleri'nin devleti gittikçe güçleniyordu ![]() ![]() Mete Han'la savaşmak için sebep arayan Çin Hükümdarı; günün birinde bir elçi göndererek O'nun çok sevdiği atını istetti ![]() ![]() ![]() "- İstenilen bu at bana aittir ![]() ![]() At, Çin'den gelen elçiye teslim edildi ve gönderildi ![]() Ancak, Mete Han!ın bu hareketi düşmanın cür'etini arttırmıştı: Yeni bir elçi göndererek Mete Han'ın hizmetinde bulunan ve O'nun çok önem verdiği kadınlarından birini istediler ![]() Durum Kurultay'da görüşüldü ve kadının gönderilmemesi şeklinde bir karar oluştu ![]() "- Evet, bu kadın benim için çok değerlidir ama, milletim için feda etmekten çekinmeme doğru olmaz ![]() ![]() Artık Çinliler iyice şımarmışlardı ![]() ![]() ![]() Mete Hankonuyu Kurultay'a getirdi ![]() ![]() Bunun üzerine Mete Han ayağa kalktı ve şöyle haykırdı: "- Ey gün görmüş ihtiyarlar! Şimdiye kadar düşman tarafından istenen şeyler nefsime aitti ![]() ![]() ![]() Kurultay üyeleri Mete Han'a bir defa daha mahçup olmuşlardı ![]() ![]() "- Vatanı için her an ölmeye hazır olan kahramanlarım! Artık düşmana verilecek bir şeyimiz kalmadı ![]() ![]() ![]() ![]() Bu, Mete Han'ın kurduğu dünyanın ilk düzenli ordusunun ilk büyük seferiydi ![]() ![]() ![]()
![]() |
Cevap : Metehan'dan Almamız Gereken Ders |
![]() |
![]() |
#2 |
KRDNZ
![]() |
![]() Cevap : Metehan'dan Almamız Gereken DersŞahsınıza kötülük eden bir düşmanı affediniz
![]() "Hz ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|