Yaradan Bizi Ne Kadar Seviyor? |
11-09-2008 | #1 |
meLankoLik_asaLet
|
Yaradan Bizi Ne Kadar Seviyor?Dedim: Çok yalnızım Dedin: فَإِنِّي قَرِيبٌ Ben ki sana çok yakınım Bakara-186 Dedim: Evet biliyorum sen bana yakınsın ama ben senden uzağım, keşke ben de sana yakın olabilseydim Dedin: وَاذْكُر رَّبَّكَ فِي نَفْسِكَ تَضَرُّعاً وَخِيفَةً وَ دُونَ الْجَهْرِ مِنَ الْقَوْلِ بِالْغُدُوّ وَالآصَالِ Rabbini sabah akşam, yüksek olmayan bir sesle, kendi kendine, ürpertiyle, yalvara yalvara ve için için zikret Araf-205 Dedim: Buda senin yardımını ister Dedin: أَلَا تُ�-ِبُّونَ أَن يَغْفِرَ اللَّهُ لَكُمْ ALLAH'ın sizi bağışlamasını istemez misiniz? Nur-22 Dedim: Tabii ki, beni affetmeni çok isterim Dedin: وَاسْتَغْفِرُواْ رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُواْ إِلَيْهِ (Öyleyse)Rabbinizden bağışlanma dileyin, sonra O'na tövbe edin Gerçekten benim rabbim, esirgeyendir, sevendir Hud-90 Dedim: Çok günahkârım, bu kadar günahla ben ne yaparım? Dedin:أَلَمْ يَعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ هُوَ يَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْ عِبَادِهِ ALLAH'ın, kullarının tövbesini kabul edeceğini ve ALLAH'ın tövbeyi çok kabul eden ve pek esirgeyen olduğunu hâlâ bilmezler mi? Tevbe-104 Dedim: Defalarca tövbe edip tövbemi bozdum, artık yüzüm kalmadı Dedin: اللَّهِ الْعَزِيزِ الْعَلِيمِ (2) غَافِرِ الذَّنبِ وَقَابِلِ التَّوْبِِ ALLAH aziz ve bilendir, o günahları bağışlayan ve kullarının tövbesini kabul edendir Ğafir-2/3 Dedim: Bunca günahım var,hangisinin tövbesini yapayım?! Dedin:إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا ALLAH bütün günahları bağışlayandır Zümer-53 Dedim: Yani yine gelsem yine beni bağışlar mısın? Dedin:وَ مَن يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاَّ اللّهُ ALLAH 'tan başka günahları bağışlayacak olan yoktur Ali İmran-135 Dedim: Ne kadar güzelsin ALLAH'ım! Bilmiyorum bu sözlerin karşısında niçin böylesine içim içime sığmıyor ve erimeye başlıyorum, seni çok seviyorum Dedin: إِنَّ اللّهَ يُ�-ِبُّ التَّوَّابِينَ وَ يُ�-ِبُّ الْمُتَطَهِّرِينَ Şüphesiz ki ALLAH tövbe edenleri ve temizlenenleri sever Birden "İlahım ve Rabbim benim senden başka kimim var" dedim Sen de أَلَيْسَ اللَّهُ بِكَافٍ عَبْدَهُ " ALLAH kuluna yetmez mi?" (Zümer-36) dedin Dedim: Sen ki beni bu kadar çok seviyorsun ve bana karşı bu kadar iyisin ben ne yapabilirim? Dedin: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْرًا كَثِيرًا (41) وَسَبِّ�-ُوهُ بُكْرَةً وَأَصِيلًا (42) هُوَ الَّذِي يُصَلِّي عَلَيْكُمْ وَمَلَائِكَتُهُ لِيُخْرِجَكُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ وَكَانَ بِالْمُؤْمِنِينَ رَ�-ِيمًا Ey inananlar! ALLAH'ı çokça zikredin Ve O'nu sabah-akşam tesbih edin Sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için üzerinize rahmetini gönderen O'CC dur Melekleri de size istiğfar eder ALLAH , müminlere karşı çok merhametlidir Ahzap-41/43 |
Cevap : Yaradan Bizi Ne Kadar Seviyor? |
11-09-2008 | #2 |
jasmine
|
Cevap : Yaradan Bizi Ne Kadar Seviyor?okudukça bile içim rahatlıyor emeğine sağlık esmer_yar
|