Dekstrin

Eski 08-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dekstrin




Nişastayla aynı kapalı formüle sahip [(C6H10O5)n] ama ondan daha küçük moleküllü (n=10-30) yapışkan madde Dekstrin, nişastanın doğrudan doğruya 200°C dolayında ısıtılmasıyla ya da sulu asitler, diyastaz gibi katalizörler aracılığıyla değişik sıcaklıklarda parçalanmasıyla elde edilir Doğal olarak birçok bitkinin yaprağında, nişastanın hidrolizinden oluşan dekstrinler bulunur Soğan kökleri ve dış zarlarında, pirinç tohumu kabuklarında ise devamlı olarak dekstrin vardır Dekstrin nem çekici, suda çok çözünen, alkolde ise çözünmeyen, şekilsiz, tatlımsı bir maddedir Polarılmış ışığın polarma düzlemini sağa çevirir Seyreltik asitler etkisiyle maltoza dönüşür Üretim tekniğine göre iyotlu su ile farklı renkler verir Mavi renk verene amilodekstrin, kırmızı renk verene eritrodekstrin ve herhangi bir renk vermeyene akrodekstrin denir Dekstrin yapıştırıcı olarak tekstil, kâğıt ve döküm sanayiinde, ayrıca kauçuk ve kozmetik sanayiinde kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.