|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
adalet, cumhuriyet, hakimi, hikaye, ilk, kadın, müthiş, tarihinin, teyze |
![]() |
*Cumhuriyet Tarihinin İlk Kadın Hakimi Adalet Teyze* Müthiş Bir Hikaye.. |
![]() |
![]() |
#1 |
su perisi
|
![]() *Cumhuriyet Tarihinin İlk Kadın Hakimi Adalet Teyze* Müthiş Bir Hikaye..Yaşlı kadın yatağından kalktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gözlerinde biriken yaşları sildi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kadın gülümsedi 'O zaman sana 650 lira vereceğim ne dersin?' 'Kurtarmaz ama senin güzel hatırını kırmayayım ![]() 'Anıtkabir'e' 'Anıtkabir'e mi? 'Evet' 'Tamam teyzeciğim' 'Yaş kaç teyzeciğim?' 'Seksen sekiz' 'Maşallah Allah uzun ömür versin teyzeciğim' 'Allah sağlıklı mutlu ömür versin oğlum' 'Haklısın teyzecim' Taksi Anıtkabir'in kapısına gelmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O ana kadar dalgın ve yorgun görünen kadın, bir anda irkildi ![]() 'Hayır' 'Kaç yıldır Ankara'da yaşıyorsun?' 'Ben Ankaralıyım teyze ![]() 'Ee o zaman' 'Ne bileyim bir kez okulla gelmiştik bayramda ![]() Kadın sinirli bir şekilde kafa salladı ![]() Şoför utanmıştı ![]() ![]() 'Nasıl çıkacaksın Teyze?' diye sordu ![]() 'Her ay nasıl çıkıyorsam öyle' 'Her ay geliyormusun? ' 'Evet' Uzun bir uğraşla merdivenleri çıktılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Geldiklerinden çok daha ağır bir şekilde arabaya döndüler ![]() ![]() ![]() Kadın sustu ![]() ![]() 'Nereye gidiyoruz?' 'Bankaya' Şoför arabasındaki kadının herhangi biri olmadığını anlamıştı ![]() ![]() 'Teyzeciğim bir şey sorabilirmiyim? ' 'Sor bakalım evladım' 'Anıtkabir'de Atatürk'e bir söz verdiğinizi söylemiştiniz ![]() 'Uzun hikaye evladım' 'Olsun be teyze anlat ne olur' 'Ben lisedeyken bizim okulumuza gelmişti Atatürk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 'Sen ne dedin peki?' 'Mustafa Kemal emretmiş ne denir? Söz verdim ![]() 'Peki olabildin mi Adalet Teyze?' 'Evet ben Cumhuriyetin ilk kadın hakimlerindenim ![]() 'Vay be ![]() 'Herkesin bir hikayesi vardır evladım ![]() ![]() 'Haklısın Adalet Teyze ![]() 'Evet' 'Yardım edeyim mi? Bende geleyim mi?' 'Hayır ![]() ![]() 'Osman teyzeciğim' 'Tamam Osman ![]() 'Tamam teyzeciğim' Adalet hanım bankadan içeri girdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 'Hoş geldin Hakim Teyze' 'Çok uzun zamandır bana Hakim denmemişti ![]() 'Hoşuna gitmediyse söylemeyeyim? ' 'Yok aksine hoşuma gitti ![]() 'Nereye gidiyoruz?' 'Seyranbağlarına' 'Tabii' 'Hakim Teyze çok yer gezmişsindir sen' 'Tüm Anadolu'yu karış karış gezdik rahmetli kocamla' 'Ne iş yapardı amca?' 'Subaydı ![]() 'Ne zaman vefat etti?' '1952′de' 'Çok olmuş ![]() 'KORE savaşında şehit oldu ![]() 'Allah rahmet eylesin Hakim teyze' ' Sağol' 'Seyranbağları'na geldik nereye gideceğiz?' 'Sağa sap ![]() ![]() 'Tamam ![]() ![]() 'Yok bekle burada' Osman beklemeye başladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yarım saat sonra Adalet hanım göründü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adalet hanım, buğulu gözlerle 'İnşallah ![]() ![]() ![]() ![]() Araba hareket etti ![]() 'Nereye Hakim Teyze?' 'Hemen iki sokak öteye' Osman iki sokak ötede bu sefer başka bir binanın önüne park etti ![]() ![]() 'Bekle beni' 'Tabii Hakim Teyze' Yine 1 saate yakın bir bekleyişin sonunda bu sefer etrafında bir çok yaşlı kadın ve adamla çıkageldi Adalet Hanım ![]() ![]() ![]() 'İyi misin Hakim Teyze' 'İyiyim Osman ![]() 'Nereye gidiyoruz?' 'Cebeci Asri Mezarlığına' 'Tamam' 'Teyze nerelisin sen?' 'Aydın Sökeliyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 'Sonra ne oldu?' 'Liseye Aydın'a gönderdi babam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 'Çocuğunuz var mı?' 'Bir kızım bir oğlum vardı ![]() 'Neredeler şimdi?' 'Oğlum dışişlerinde çalışıyordu ![]() 'Ne güzel' '1978′de Fransa'da Ermeniler öldürdüler ![]() 'Üzüldüm Hakim Teyze ![]() ![]() 'Evet ![]() ![]() ![]() 'Amin ![]() 'O eşi ve çocukları ile İzmit'te yaşıyordu ![]() ![]() ![]() 'Allah rahmet eylesin ![]() 'Sanki sormasan aklımdan çıkıyorlar mı evladım ![]() 'Geldik Teyze' 'Tamam evladım ![]() ![]() 'Hakim teyze buradan nasıl döneceksin? Ben seni bekleyeyim eve bırakayım ![]() 'Yok beni alacaklar buradan' 'Hakim Teyze bu para fazla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 'Çocukların var mı?' 'İki tane ellerinden öperler ![]() ![]() 'Adları nedir?' 'Kemal ve Ayşe' 'Oğlumun adı da Kemaldi ![]() Sessizliğin ardından Osman'ın elindeki parayı ittirdi Adalet Hanım ![]() ![]() 'Onlara bir şeyler al benim için ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Osman Adalet Hanımın ellerine sarılıp öptü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ertesi gün Ankara'da garip bir yağMur yağıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 'Dün gece geç saatlerde Cebeci Asri mezarlığında bulunan cesedin Cumhuriyet tarihinin ilk Kadın Hakimlerinden Adalet YILMAZ'a ait olduğu belirlendi ![]() ![]() ![]() ![]() Osman bir anda sarsıldı ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : *Cumhuriyet Tarihinin İlk Kadın Hakimi Adalet Teyze* Müthiş Bir Hikaye.. |
![]() |
![]() |
#2 |
*Lejyoner*
|
![]() Cevap : *Cumhuriyet Tarihinin İlk Kadın Hakimi Adalet Teyze* Müthiş Bir Hikaye..Süpper bir yazı, herkes okumalı bence ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : *Cumhuriyet Tarihinin İlk Kadın Hakimi Adalet Teyze* Müthiş Bir Hikaye.. |
![]() |
![]() |
#3 |
su perisi
|
![]() Cevap : *Cumhuriyet Tarihinin İlk Kadın Hakimi Adalet Teyze* Müthiş Bir Hikaye..Teşekkürler sevgili Lejyoner ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
David
|
![]() Cevap : *Cumhuriyet Tarihinin İlk Kadın Hakimi Adalet Teyze* Müthiş Bir Hikaye..:') Paylaşım için teşekkür ederim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
su perisi
|
![]() Cevap : *Cumhuriyet Tarihinin İlk Kadın Hakimi Adalet Teyze* Müthiş Bir Hikaye..Ne demek Davıd, senin okuyan gözlerine sağlık ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : *Cumhuriyet Tarihinin İlk Kadın Hakimi Adalet Teyze* Müthiş Bir Hikaye..Arkadaşım beni bugün çok yerlere götürdün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
su perisi
|
![]() Cevap : *Cumhuriyet Tarihinin İlk Kadın Hakimi Adalet Teyze* Müthiş Bir Hikaye..Ne demek canım benim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Berna
|
![]() Cevap : *Cumhuriyet Tarihinin İlk Kadın Hakimi Adalet Teyze* Müthiş Bir Hikaye..Gerçekten çok güzel bir paylaşımdı ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
su perisi
|
![]() Cevap : *Cumhuriyet Tarihinin İlk Kadın Hakimi Adalet Teyze* Müthiş Bir Hikaye..Bence her TÜRK GENCİ'nin bilmesi gereken bir hikaye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
reyf
|
![]() Cevap : *Cumhuriyet Tarihinin İlk Kadın Hakimi Adalet Teyze* Müthiş Bir Hikaye..bugün senden aldığım hayat dersinin parasal karşılığı yok :( çok güzel
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
su perisi
|
![]() Cevap : *Cumhuriyet Tarihinin İlk Kadın Hakimi Adalet Teyze* Müthiş Bir Hikaye..Ne kadar güzel sevgili reyf ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|