Mini Tartolet Tarifi (Resimli) |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mini Tartolet Tarifi (Resimli)Hamuru için; 125 gr tereyagi 1 çay bardağı pudra şekeri 1 yumurta 1 paket vanilya Aldığı kadar un Muhallebisi için; yarim litre sut bir yumurta bir kasik pirinc unu yada normal un bir kasik nisasta 4 yemek kasigi seker (istege gore fazla ya da az olabilir) 2 yemek kasigi nutella (muhallebi pistikten sonra yarisina eklenecek) yapilisi: hamur icin once yag yumurta ve pudra sekeri iyice karistirilir ardindan ardindan bir miktar un ve vanilya eklenir hamur ele yapisyacak kivama gelene kadar un eklemeye devam edilirerk yogurulur be en az yarim saat dinlendirilir muhallebiyi yapmayi bu yuzden sonraya birakin:) muhallebi icin nisasta un ve seker tencerede once karistirilir daha sonra sut eklenir karistirmaya devam edilir en son olarak yumurta kirilir ve ocagin alti yakilir orta ateste devamli karistirarak pisirilir pistikten sonra ikiye bolunur yarisina iki kasik nutella eklenip sicakken nutellanin erimesi saglanir muhallebi soguyup istenilen kivama gelene kadar hamurumuz da dinlendikten sonra kalıplar yağlanır hamurdan minik parcalar alıp ve tart kaliplarımızın içine yerlestirilir bu islem bitince catalla delikler acip 170 derecede pisirilir Piştikten sonra cokta sogumadan kaliplardan tartlari cikartılır ve siringa yardimiyla iclerine muhallebi doldurulur burada susleme sizin hayal gucunuze kalmiş afiyet olsun Alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|