Renkli Kurabiye Tarifi ( Resimli Anlatım )

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Renkli Kurabiye Tarifi ( Resimli Anlatım )

Renkli Kurabiye Tarifi ( Resimli anlatım ) - Renkli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Malzemeler

250 gr sut

1 su bardagi seker

250 gr erimis margarin

3 yumurta

50 gr hindistan cevizi

Kabartma tozu aldigi kadar un

3yemek kasigi kakao

Serbet malz

2 su bardagi seker

2 su bardagi su kaynatilir sogutulur

Ayrica uzeri icin hindistan cevizi

Yapilisi

Sut sekereritilmis sogutulmus margarin karistirilir

Yumurtalarhindistan cevizikabartma tozu ilave edilir azar azar un eklenerek yogrulur

Hamur fazla sert olmayan yumusak kivam alinca ikiye bolunur bir parcasina kakao eklenir yogrulur

Kakaoyu hamura yedirmek cok ugrastiriyor arada elimi islatip yogurdum

Yarim saat dinlenen hamurlar esit bezelere ayrilirBeyaz hamur tabak kadar acilir ayni buyuklukte kakaolu hamur acilir ust uste konur dorde bolunur rul;o sarilir ay sekli verilirBir kismi altta kakaolu hamur ile bir kismi ise altta beyaz hamur ile hazirladimKurabiyeler 180c isitilmis firinda pembelesene kadar pisirilir

Firindan alinan kurabiyeler sogumus serbete batirilir hindistan cevizine bulanir

Arasina ceviz koyup sarinca bence cok daha guzel olur bir kac ruloya hindistan cevizi koydum digerleri bos sardim Afiyet olsunnnn

Alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com