Biskotti Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Biskotti Tarifiscotti malzemeleri
Biscotti tarifi Un kakao kabartma tozu karbonat ve tuzu bir kapta karıştırın Ayrı bir kapta tereyağını iyice eriyene kadar çırpın ya da mutfak robotunda çırpıp büyük kaba aktarın Toz şekeri ilave ederek birkaç dakika daha çırpın 2 adet yumurtayı da aynı kaba kırıp 5 dakika daha çırpın Diğer kapta hazırladığımız unlu karışımı azar azar bu karışıma ekleyin Karışım hamur halini aldıktan sonra fındıkları ve çikolata parçacıklarını da ekleyin karıştırın Fırın tepsisine yağlı fırın kağıdını (pişirme kağıdı) serin Elinizi bol miktarda unlayıp hamuru elinize alın ve 30cm uzunluğunda rulo oluşturarak fırın kağıdının üzeine çapraz gelecek şekilde yerleştirin Bu malzemelerle toplamda 2 adet oluşturabiliyorsunuz eğer fırınınız çift tepsiyi aynı anda pişirecek büyüklükte değilse iki kerede pişirebilir ya da yukarıdaki malzemeleri yarıya indirerek tek tepsi yapabilirsiniz Ben malzemeleri yarıya indirerek tek tepsi pişirdim Tepsiye yerleştirdiğimiz rulonun üzerine çırpılmış yumurta beyazını fırça yardımıyla sürün Üzerine bol miktarda toz şeker serpiştirin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyarak 25 dakika pişirin 12 dakikada tepsiyi döndürün ki eşit pişsin Tepsiyi fırından çıkarttıktan sonra 20-30 dakika kadar soğumasını bekleyin Soğuduktan sonra ruloları yaklaşık 2cm genişliğinde enlemesine kesin Fırınınızın derecesini 150′ye getirip dilimlenmiş biscottileri tel fırın tepsisine yerleştirip fırına sürün Bu şekilde 30 dakika daha pişirin Notlar;[*]Eğer yağlı fırın kağıdınız yoksa fırın tepsinizi kağıt havlu ile yağlayıp (çok yağ olmasın diye kağıt havluya çok az yağ değdirip tepsiyi yağlıyoruz) üzerine un serpiştirin Tepsiyi ters çevirip fazla unu tepsiden atın Diğer türlü un yanacaktır[*]Ben fındıkları biraz büyük ekledim ama siz toz halinde olmayacak şekilde küçük parçacıklar halinde eklerseniz daha iyi olur Eğer fındıklar çok büyük olursa ilk pişirmeden sonra keserken zorluk çıkaracaktır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|