Körili Mısırlı Tavuk Çorbası Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Körili Mısırlı Tavuk Çorbası TarifiKörili Mısırlı Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?-Körili Mısırlı Tavuk Çorbası Tarifi-Körili Mısırlı Tavuk Çorbası Yapılışı Malzemeler 2 adet tavuk budu (2 adet tavuk göğüs eti de kullanabilirsiniz) 1 çay kaşığı tuz karabiber 2 çay kaşığı toz köri 1 su bardağı haşlanmış mısır yarması (ya da tane mısır) (Konserve mısır da kullanbilirsiniz) 8-9 su bardağı su Terbiyesi için; 1 su bardağı yoğurt 1 adet yumurtanın sarısı 2 su bardağı su 2 yemek kaşığı un 1 çay kaşığı tuz karabiber Yapılışı Tavuk göğüs eti ya da butlar 8-9 su bardağı suyla haşlanır Lezzet katması için suya bir adet soyulmuş soğan atılır Tuz ve karabiber serpiştirilir Tavuk haşlanırken üzerinde biriken köpük el kevgiriyle alınmalıdır Ocaktan alıp suyu süzüldükten sonra but etleri kemiklerden ayrılır ve iri parçalar halinde didiklenir Diğer taraftan; tavuk suyu tekrar tencereye alınıp üzerine didiklenmiş tavuk etleri ve toz köri ilave edildikten sonra orta ısılı ateşte kaynamaya bırakılır Önceden haşlanmış olan mısır ya da konserve tane mısır da aktarılıp karıştırılır Diğer taraftan terbiye sosunun hazırlanması için; yoğurt 2 su bardağı suyla çırpılıp üzerine yumurta sarısı aktarıldıktan sonra tel çırpacak yardımıyla çırpılır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|