Yaz Sebze Çorbası Tarifi-Yaz Sebze Çorbası Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yaz Sebze Çorbası Tarifi-Yaz Sebze Çorbası YapılışıYaz Sebze Çorbası Tarifi-Yaz Sebze Çorbası Yapılışı Malzemeler 3 bardak et suyu 1Çorba kaşığı un 1çorba kaşığı sade yağ 1 adet yumurta 1 adet soğan 3 kaşık süt Kabak fasulye İç bezelye patates havuç (herbiri 300 gram) Yeteri kadar tuz YAPIMI Sebzeler küçük küçük ve arzu edilen şekillerde kesilir Yıkandıktan sonra pişecek kap içinde bir defa su ile haşlanır ve süzülür Sonra üzerine üç bardak et suyu ilâve edilerek pişirilir Bir kap içine yağ un konularak tel ya da kaşıkla vurulur Pişmiş çorbanın suyu bir süzgeçten kavurduğumuz una süzülür kokusu çıkıncaya kadar kaynatılır Yumurta şarısı ile süt karıştırılarak sebzenin üzerine süzülür Kıyılmış maydanoz ilâve edilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|