Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bamyası, çiçek, çorbası, tarifiçiçek, yapılışıresimli

Çiçek Bamyası Çorbası Tarifi-Çiçek Bamyası Çorbası Yapılışı(Resimli)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çiçek Bamyası Çorbası Tarifi-Çiçek Bamyası Çorbası Yapılışı(Resimli)





Çiçek Bamyası Çorbası Tarifi-Çiçek Bamyası Çorbası Yapılışı

Malzeme
75 su bardağı et suyu
250 gr bamya (Taze çiçek bamya ayıklanmış)
2 çorba kaşığı Un
1 adet yumurta
2 adet domates (Kabuğu soyulup kare doğranmış)
1 adet limonun suyu
1 adet havuç (Küçük kare doğranmış)
½ çay bardağı sirke
100 gr Margarin
1 adet soğan (İnce kıyılmış)


Hazırlanışı

• Tencerenin içinde yağı kızdırın ve soğanı kavurun
• Bamyayı ilave edip 1 dakika kadar daha karıştırın
• Havucu ve domatesi ilave edin
• Hepsi biraz yumuşadıktan sonra üzerine et suyunu sirkeyi ve tuzu koyun ve kaynatın
• Üzerine gelen köpüğü kevgirle alıp 15 dakika ağır ateşte pişirin
• Ayrıca çukur bir kap içerisinde unu limon suyunu ve yumurtayı bir bardak su ile karıştırın 2 bardak kadar da çorbanın suyundan ekleyin
• Hazırladığınız bu karışımı çorbanın üzerine süzdürün
• Lezzetini kontrol edip servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.