|
|
Konu Araçları |
çorbası, irmikli, tarifiirmikli, yapılışı, yoğurt |
İrmikli Yoğurt Çorbası Tarifi-İrmikli Yoğurt Çorbası Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İrmikli Yoğurt Çorbası Tarifi-İrmikli Yoğurt Çorbası Yapılışıİrmikli Yoğurt Çorbası Tarifi-İrmikli Yoğurt Çorbası Yapılışı Malzemeler 250 gr kemikli et 1 soğan 1 kereviz 2-3 dal maydanoz 2 kahve fincanı irmik 6 su bardağı su 1 yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 çorba kaşığı margarin 1 çay kaşığı nane Tuz karabiber kırmızı tozbiber Yapılışı Soğan ve kerevizi soyup 2-3 parçaya kesin Kemikli eti tencereye alıp 6 bardak su soğan kereviz ve maydanozu ilave edin Kısık ateşte kapağı açık olarak kaynatın Çorbanın yüzeyinde biriken köpükleri kevgirle alın Kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin Eti bir tabağa alın Çorbayı süzgeçten geçirip ayrı bir tencereye alın Orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin İrmiği serpip karıştırın Tuz ve karabiber ekleyin Etleri kemiklerinden tel tel ayırın ve çorBaya ekleyin Yoğurt yumurta ve 1 kepçe çorba suyunu bir kasede çırpın kaynamakta olan çorbaya sürekli karıştırarak ilave edin 5 dakika daha kaynatıp ateşten alın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|