Karpuz Çorbası Tarifi-Karpuz Çorbası Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karpuz Çorbası Tarifi-Karpuz Çorbası YapılışıKarpuz Çorbası Nasıl Yapılır?-Karpuz Çorbası Tarifi-Karpuz Çorbası Yapılışı MALZEME Yarım karpuz 2 kilo salatalık 1 yemek kasığı tuz 500 g kefir 2 dis sarmısak 1 bağ dereotu 10 nane yaprağı 1 yemek kasığı limon suyu 1 Karpuzu toplar halinde oyarak çıkartın Topları bir tabağa koyun üzerine folyo örtün ve derin dondurucuda hafif dondurun 2 Salatalıkları soyarak ortadan kesin çekirdeklerini çıkartın küp halinde doğrayın tuzu ilave edip püre haline getirin Kefiri karıştırın 3 Sarmısağı soyarak ezin ve salatalık püresine karıştırın Dereotu ve naneyi yıkayarak kurulayın ve kıyın çorbaya katın Tuzunu ve limon suyunu ayarlayın 4 Karpuzun içini iyice kazıyın topları içine koyun çorbayı dökün İyice soğutulmuş olarak sunun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|