![]() |
Pum Pum Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pum Pum Çorbası TarifiPum Pum Çorbası Tarifi Pum Pum Çorbası Nasıl Yapılır Pum Pum Çorbası Yapılışı Resimli Pum Pum Çorbası Tarifi Pum Pum Çorbası Resimli Tarif Bartıl iline ait pum pum çorbası ![]() Malzemeler : • 5 kaşık mısır unu • 3 su bardağı su + 2 su bardağı süt (eğer et veya tavuk suyunuz varsa su yerine mutlaka onu kullanın) • 2-3 kaşık sıvıyağ • 2 yemek kaşığı kıyma veya ince ince kesilmiş pastırma veya sucuk • Yeterince tuz & karabiber • İki dilim ekmek hazırlanışı: 1) Tencerenin içine su + süt karışımı ve mısır ununu koyup iyice karıştıralım ![]() 2)Tencereyi ateşe alıp yine karıştırmaya devam ederek kaynatalım ![]() ![]() 3) Çorba kaynarken ayrı bir tavada kıyma (sucuk yada pastırma) ve küp şeklinde doğranmış ekmekleri sıvıyağda kavuralım ![]() 4) Kavrulan ekmekli kıymanın yarısını kaynamakta olan çorbaya ilave edelim ![]() ![]() 5) Servis yaparken kaselerin üzerine bir kaşık kavurduğumuz ekmekli kıymalı karışımdan koyup öyle servis edelim ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|