Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, sütlü, tarifi, yapılışı

Sütlü Balık Tarifi - Sütlü Balık Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Balık Tarifi - Sütlü Balık Yapılışı





Sütlü Balık Tarifi - Sütlü Balık Yapılışı - Sütlü Balık Nasıl Yapılır?

Malzemeler:


1kg Levrek
400 gram süt
120 garm tereyağ
150 gram mantar
10-15 iç midye
50-60 gram rendelenmiş kaşar
2 dolu çorba kaşığı un
Yeteri kadar tuz
2 adet yumurta

Yapılışı:

İzmir İşi Sütlü Balık uygun bir çukur kapta üzerini kapatacak kadar su yeteri kadar tuz ve defne yaprağıyla haşlanır Diğer tarafta tereyağının 80 gramını bir tencerede hafif ateşte eritin Unu ilave edip çırpma teli ile karıştırarak kavurun Un güzel bir koku verince sıcak halde bekleyen sütü ve çırpılmış 2 yumurtayı ekleyin Karıştırma işini yumurtaların pişip ayrışmaması için seri bir şekilde yapın Böylece beşamel sosunuz hazır olur Haşlanmış balık etini uygun bir madeni kayık tabağa kılçıklarını ayıklayarak dizin Beşameli üzerine boşaltıp rendelenmiş kaşarı da serpin Bunun üzerine de iç midyeleri ve mantarları dizerek kalan tereyağını koyup sıcak fırına verinizKızarınca servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.