Börek Çorbası Tarifi-Börek Çorbası Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Börek Çorbası Tarifi-Börek Çorbası YapılışıBörek Çorbası Tarifi-Börek Çorbası Yapılışı Börek çorbası KAÇ KİŞİLİK: 4-6 HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk PİŞME SÜRESİ: 20 dk Malzemeler: 1 su bardağı haşlanmış nohut 250 gr az yağlı kıyma 1 soğan 500 gr kemiksiz kuzu but 2 su bardağı un 1 kg yoğurt 2 yumurta 2 çorba kaşığı tereyağı Tuz nane karabiber kırmızı tozbiber Hazırlanışı: * Soğanı temizleyip küp küp doğrayın Tencerede 1 kaşık tereyağını eritip kıymayı kavurun Tuz karabiber ve kırmızı tozbiber ilave edin Birkaç dakika daha kavurun Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın * Kuzu etini kuşbaşı doğrayıp kavurun Tuz serpip haşlanmış nohudu ekleyin Üzerini geçinceye kadar sıcak su ekleyip pişirin * Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın 1 yumurta tuz ve azar azar ılık su ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun Hamuru iki parçaya ayırın Parçalardan birini çok ince olmayacak şekilde açıp kıymalı malzemenin yarısını üzerine serpin ve yayın Yufkayı oklavaya sarıp oklavayı çıkarın Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın * Rulo yufkayı 2 santimlik parçalar halinde kesin Her bir parçayı üçgen şeklinde katlayıp kenarlarını bastırarak kapatın Hazırladığınız mantıları etli nohuda ekleyip pişirip * Yoğurt tuz ve 1 yumurtayı çırpın Çorbanın suyundan 1-2 kaşık ekleyip yoğurtlu karışımı azar azar çorbaya ilave edin Naneyi 1 kaşık tereyağında kızdırıp üzerine gezdirin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|