![]() |
Dana Böbreği Şarap Soslu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dana Böbreği Şarap Soslu TarifiMALZEMELER 1 kg Dana Böbreği (yağları temizlenip yıkanmış ve dilimlenmiş) 1 Soğan (ince doğranmış) 1 Limonun Suyu ve Rendelenmiş Kabuğu 1 Tatlı Kaşığı Tuz 1 Çay Kaşığı Karabiber 1 Su Bardağı Hafif Tatlı Şarap 30 gr (2 çorba kaşığı) Tereyağı 250 gr Mantar (temizlenmiş) 125 gr (1/2 su bardağı) Acı Krema Baharat Torbası: 8 Sap Maydanoz 1 Fiske Kekik 1 Defne Yaprağı HAZIRLANIŞI Şarapta pişmiş mantarla hazırlanan şarap soslu dana böbreği ![]() ![]() Böbrek dilimlerini ateşe dayanıklı bir cam tencereye koyup üstüne soğan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi harlı ateşe oturtup ![]() ![]() ![]() Bu arada ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Böbrekler pişince mantarları tencereye katıp karıştırarak kremayı ekleyiniz ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp baharat torbasını çıkartıp atınız ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|