Kuzu Yahni Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Yahni TarifiKuzu Yahni Tarifi Resimli Kuzu Yahnisi Tarifi Kuzu Yahni Nasıl yapılır Malzemeler: 500 gr kuşbaşı doğranmış kuzu eti 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı sıcak su (arttırılabilir) 7-8 diş sarımsak 4 adet yeşil biber 2 adet orta boy soğan isteğe göre 10 adet arpacık soğan 2 yemek kaşığı salça Tuz Karabiber İsteğe göre kekik Yapılışı: Orta boy bir tencereye zeytinyağını ve kuşbaşı etleri koyun Etler suyunu çekene kadar orta ateşte kavurun Soğan sarımsak salça doğradığınız biberleri ve suyu ekleyerek etler yumuşayana kadar (40 dakika) orta ateşte pişirin Arada suyu eksilirse sıcak su ekleyebilirsiniz Etleri ocaktan almadan 5 dakika önce tuz ve baharatlarını ekleyin Pişen etinizi kızarmış patates ve pirinç pilavı ile servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|