Mikrodalgada Bazi Urunlerin Pisirilmesi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mikrodalgada Bazi Urunlerin PisirilmesiMikrodalga fırın bütün kümes hayvanları ve av kuşlarının kısa sürede kolayca pişirilmelerini sağlar Sözgelimi içi doldurulmamış 15 kg ağırlıkta bütün bir piliç mikrodalga fırında yalnızca 20 dakika pişirilip bir kenarda 7 dakika dinlendirmekle (bu süre içinde kendi sıcaklığıyla pişmeyi sürdürecektir) yaygın deyimle "ilik gibi" pişer Parçalanmış bir piliciyse parçaların 1 kg'ı başına 6 - 7 dakika yani normal fırındakinin 1/4'üne eşit süre- pişirmek yeterlidir 25 kg'lık bir hindi göğsünün pişmesi için gerekli süre yalnızca 40 dakika 6 kg'lık bütün bir hindinin pişmesi için gerekli süreyse yalnızca yaklaşık 1 saatdir Mikrodalga fırının vakit kazandırmasının yanı sıra rejim -perhiz- açısından da önemli üstünlükleri vardır: Hayvanın yağının büyük bölümünü bırakmasını sağlar ve pişme kısa süreli olduğundan besleyici maddelerin yitirilmesi oranı normal fırınlara göre çok daha düşüktür Mikrodalga fırında elektromagnetik dalgalar (yani mikrodalgalar) besinlerdeki su şeker ve yağ moleküllerini saniyede 2 milyardan çok kez hareket ettirirler: Sıcaklığı dolayısıyla da çok hızlı pişmeyi sağlayan şey budur Yalnız kullanılacak kap fırın tepsisi ve tabakların camdan porselenden seramikten ya da topraktan yapılmış olmalarına dikkat etmek gerekir: Mikrodalgalan yalnızca bu maddeler geçirirler Metal ve alüminyum kaplar kullanılmamalıdır alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|