Tereyağsız Olmaz! |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tereyağsız Olmaz!ama Taksim?in göbeğindeki Şimşek Pide Salonu?nun kalbimizdeki yeri çok başka 1974?ten beri sadece pide yapan mekanda ince uzun Bafra pidesinden yuvarlak üstü açık Rize pidesine kadar envai çeşit mevcut Bizim klasik tercihimiz ise az ve öz malzemeli Rize pidesi Şimşek?te pidenizi paketlettirip eve de götürebilirsiniz ama bizim tavsiyemiz lokantanın Taksim?in curcunasından korunaklı sessiz ve güneşli bir sokağa kurulu masalarından birine oturup fırından yeni çıkmış pidenizi üzerinde dumanlar tüterken mideye indirmeniz Yanında da kendi imalatları Balıkesir yoğurdundan yapılmış bir bardak soğuk ayran! hamuru ince ve uzun bir şekilde açtıktan sonra kenarlarını içine katlayarak kalınlaştırıyor ve üzerine Trabzon?dan gelen yağsız ?imansız peyniri?nden rendeliyor Daha sonra ise malzemeleri ekliyor: sucuk kıyma pastırma kavurma domates biber Hatta eğer isterseniz fırına atmadan üzerine bir yumurta bile kırıyor Biz söz konusu pide olunca az ve öz malzemeden yanayız Öldürücü vuruş Pide fırından çıktığında kenarları güzelce kızarmış ortası ise nemli ve yumuşak oluyor-aynı harika bir İtalyan pizzası gibi! Öldürücü vuruş ise pidenin üstünde eritilen tereyağı oluyor Tereyağının miktarı konusunda biraz muhafazakar davranmanızı önersek de ustanın yorumuna da katılmadan edemiyoruz: ?Tereyağsız pide olmaz!? Kıymalı peynirli pide 8 TL Kuşbaşı kavurmalı pastırmalı pide 12 TL Adres: Taksim Caddesi No: 8 Taksim Telefon: 0212 249 46 42 Saatler: 0900-1000 |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|