Renata Turtası Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Renata Turtası Tarifi





MALZEMELER
100 gr meyve şekerlemesi
100 gr sütlü çikolata
800 gr vanilyalı dondurma
1 çorbakaşığı antep fıstığı
3 bardak krem şanti
1 fincan süt
yeterli miktarda bisküvi
3 kadeh likör



HAZIRLANIŞI
Meyve şekerlemeleri tavla zarı gibi doğrayın 2 litrelik kek kalıbının içini likörle ıslatılır Şekerlemeler kalıbın altına va yanlarına dizin Krem şantinin yarısını bir kaseye koyun Çikolatayı küçük parçalara doğrayın ve bir fincan sütte eritin soğuyunca kasedeki krem şanti ile karıştırın Dondurmanın yarısını kalıba koyun ve bir spatula yardımıyla düzeltin Üzerine antep fıstığı ve meyve şekerlemeleri serpin Çikolatalı krem şantiyi de boşaltın ve spatula ile düzeltin ve kalan dondurmayı da üzerine dökün En üste kalan bisküvileri yayın sonra kalıbı buzdolabına kaldırın
Buzdolabında 6 saat kadar bekletin Sıcak suda 2-3 saniye tutun sonra kalıp servis tabağına baş aşağı edin Turta üstü kalan krem şanti ile süslendiktan sonra servise kadar buzdolabında saklanabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.