![]() |
Paskalya Çöreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Paskalya Çöreği TarifiMALZEMELER 1 Kg Elenmiş Un 350 gr ![]() 40 gr Maya 300 gr Pudra Şekeri ![]() 4 Adet Bütün Yumurta 2 Adet Yumurta Sarısı 1/2 Tatlı Kaşığı Mahlep 1 Çay Kaşığı Tuz 250 gr Erimiş ![]() HAZIRLANIŞI Suyu bir kaba koyup içine şekerden 2 çay kaşığı ve mayayı ilave ediniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Birbirlerine tamamen karıştırıp yediriniz ![]() ![]() ![]() ![]() Mayası gelince hamurun uçlarını ortasın doğru elinizle çekip üzerine hafifçe bastırınız ve tekrar kapağını kapatarak 45 dakika daha mayalanmaya bırakınız ![]() ![]() Hamurun tabak gibi açılacağını hesap ederek altına biraz genişce bir parşömen kağıdı hazırlayın ve hamuru kağıdın tam ortasına koyunuz ve elinizle bastırarak düzgün bir tabak gibi 1 cm kalınlığında hamuru açınız ve fırın tepsisine koyup diğerlerini de aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine yerleştiriniz ve üzerlerine bastırmadan bir bez kapatıp 30-45 dakika ılık yerde mayalanmaya bırakınız ![]() ![]() ![]() Not: Mayalanma müddetleri yerin sıcak ve soğukluğuna bağlıdır ve hamurun yoğruluşuna bağlıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Arzu ederseniz paskalya çöreğini yuvarlak veya uzun örebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|