Acıbadem Tatlısı Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acıbadem Tatlısı Tarifi





Acıbadem Tatlısı Nasıl Yapılır? - Acıbadem Tatlısı Tarifi - Acıbadem Tatlısı Yapılışı

çorba kaşığı tereyağ (yada margarin)
2 su bardağı süt
yarım su bardağı toz şeker
yarım çubuk vanilya
200 gr acıbadem bisküvisi
yarım limon
3 yumurta

6 Kişilik

HAZIRLANIŞI
İçine çubuk vanilyayı koyduğunuz sütü ıstın Sonra vanilya çubuğunu çıkarın kurulayıp
kaldırın Diğer birr kapta toz şekerle yumurtaları çırpın ve karıştırarak bir kerede vanilyalı sütü ilave edin
Mikserde acıbadem bisküvilerini toz haline getirip karışıma katın Daha sonra da limon suyunu ekleyin
18-20 cm çapındaki bir kalıbı yağladıktan sonra acıbademli kremayı dökün Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 45 dakika kadar benmari usulü pişirin Bıçağın ucunu tatlıya batırarak pişip pişmediğini kontrol edin Bıçağın ucu temiz çıkarsa tatlınız pişmiş demektir
Pudingi soğuttuktan sonra buzdolabına koyun çıkarıp servis tabağına alın
Dilerseniz süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.