Kestaneli Kabak Tatlısı Tarifi - Kestaneli Kabak Tatlısı Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestaneli Kabak Tatlısı Tarifi - Kestaneli Kabak Tatlısı YapılışıKestaneli Kabak Tatlısı Tarifi - Kestaneli Kabak Tatlısı Yapılışı - Kestaneli Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır? İçindekiler: _3-4 kg balkabağı _4 su bardağı tozşeker _350 gram kestane _5 su bardağı kıyılmış ceviz sosu için: _150 gram bitter çikolata _1 tatlı kaşığı tereyağı _2 çorba kaşığı süt Hazırlanışı: Kabağı temizleyip dilimledikten sonra tozşeker ilave ederek kendi bıraktığı suyu çekene kadar pişirin Bu arada kestaneyi de haşlayıp ayıklaşın Pişen kabakları ezip haşlanmış kestane ve ceviz ekleyerek karıştırın Pasta kalıbını folyo ya da streç filmle kaplayarak püreyi içine yerleştirin Bir gün süreyle buzdolabının alt tarafında demlendirin Sosu hazırlamak için bitter çikolatayı benmari usulü eritin İçine tereyağı ve sütü ilave ederek inceltin Kalıptan çıkardığınız pastayı servis tabağına alın Üzerine sosu gezdirip dilediğiniz şekilde süsleyin Dilimleyerek servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|