|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| pratik, tarifipratik, yapılışı, şekerpare |
Pratik Şekerpare Tarifi-Pratik Şekerpare Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pratik Şekerpare Tarifi-Pratik Şekerpare YapılışıPratik Şekerpare Tarifi-Pratik Şekerpare Yapılışı malzemeler 1 paket margarin 1 çay bardağı irmik 1 çay bardağı toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 yumurtanın beyazı hamuruna sarısı üzerine ![]() aldığı kadar un şerbet için: 45 su bardğı şeker 4 su bardağı soğuk su Yapılışı: oda sıcaklığında yumaşıtılmış margarine şekeri irmiği kabartma tozunu ve 1 yumurtanın beyazını ekleyip aldığı kadar unla yumuşak bir hamur elde edliir ceviz büyüklüğünde hamurlar koparılarak şekil verilip tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecelik fırında pişirilir şerbeti kaynatmadan dökün
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|