Hintpare Tatlısı Tarifi (Resimli) |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hintpare Tatlısı Tarifi (Resimli)Hintpare Tatlısı Tarifi HİNTPARE TATLISI 1 paket oda sıcaklığında margarin 2 yumurta 15 çay bardağı hindistan cevizi kabartma tozu vanilya aldığı kadar un ŞERBETİ İÇİN: 35 su bardağı tozşker 3 su bardağı su İlk olarak şerbetimizi kaynayınca 15-20 dk daha kaynatalım ve soğutalımmargarin yumurta hindistan cevizi kabartma tozu vanilyamızı hamur kabımıza koyup hazırlıyoruz ve karıştırıyoruz sonra aldığı kadar unumuzu ilave ediyoruz ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruzgöründüğü gibi ben oval şekil verip çatalla bastımarzuya göre her şekil verilebilir hatta kurabiye kalıplarıylada çok güzel oluyor170 derecelik fırında pişirilebilirtatlımızı fırından çıkartınca sıcak sıcak soğuk şerbetimizi üzerine döküp kapattığımız fırınımıza tekrar koyalım fırın sıcaklığı ile daha güzel içine çekiyorGerçekten çok güzel oluyor ve malzemelerde herzaman evimizde bulunan malzemelerimiz çok güzel bir ramazan tatlısı soğutup servis yapabiliriz üzerine antep fıstığı hindistan cevizi dondurma ve kaymakla servis yapabilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|