Şeftali Tatlısı Tarifi ( Resimli Anlatım ) |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şeftali Tatlısı Tarifi ( Resimli Anlatım )Malzemeler 4 adet şeftali Her bir yarım şeftali için bir yemek kaşığı toz şeker 1 paket kremşanti+1 su bardağı süt 1 su bardağı su İnce ince kıyılmış fındık Yapılışı Şeftalileri soyup ortadan ikiye bölüyoruzÇekirdeklerini çıkartıp tencereye yerleştiriyoruz Her yarım şeftalinin üzerine 1 çorba kaşığı şeker koyuyoruz Üzerine 1 bardak su ilave edip pişmeye bırakıyoruzŞeftaliler yumuşayıp rengi iyice dönünceye kadar pişiriyoruz Pişen şefalileri soğuyunca tencereden alıp üzerlerine fındık serpiştiriyoruz Daha sonra şeftalilerin ortasını 1 bardak sütle hazırladığımız kremşantiyle dolduruyoruz Son olarak yine üzerine fındık serpiyoruzBuzdolabında biraz bekledikten sonra soğuk servis yapıyoruzAfiyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|