Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
damat, lokumu, tarifi, trabzon

Damat Lokumu Tarifi (Trabzon )

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Damat Lokumu Tarifi (Trabzon )






Malzemeler: Uç su bardağı tereyağı (Margaıin de olabilir) üç su bardağı yoğurt altı su bardağı şeker üç yumurta yarım limon suyu yanm çorba kaşığı kaıbonat alabildiğince buğday unu ve tuz
Yapıhşı: Şeker yumurta ve yoğurt bir kap içine konur şeker eriyinceye kadar çnpilır Şeker yağ içine erimediğinden eritilmiş ilik yağ bu karış ima sonradan ilave edilir Diğer yanda yarım limon suyuna karbonat katıp karıştırarak yağh karış ima katılır ve alabildiğince un konarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır Hamur on dakika dinlendirilir Bu hamurdan iki yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak avuç arasında yuvarlayıp uzatilarak lokum şekli verilir Yağlanmış tepsiye birer parmak ara ile yerleştirilir üzerine bıçakla (Z) şeklinde kesikler atarak şekillendirilir Plekide ekmek pişirir gibi üzerine sac örtülerek veya kuzinada orta hararette pişirilir
ALINTI

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.