Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ayrı, değildir, islâm, mezhep

İslam Ayrı Mezhep Ayrı Değildir

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İslam Ayrı Mezhep Ayrı Değildir

Sual: “Kur’an varken niye bir mezhebe uyalım ki? Ben Kur’anla amel ederim Madem mezhep, Kur’an ve hadislerin açıklamasıdır, Ben de Kur'andan, hadisten hüküm çıkarırım Onun için ben, mezhebe değil İslam’a uyarım” diyen birine ne cevap vermek gerekir?
CEVAP
Mezhebe uymam Kur'anla amel ederim demek, Kanunlara uymam, yalnız Anayasaya göre hareket ederim demek gibi yanlıştır Çünkü Anayasada bütün hükümler, bütün cezalar bildirilmemiştir Anayasa, kanunlara havale etmiştir Kanunlardan başka tüzükler, yönetmelikler de çıkmıştır (Anayasa varken, kanuna lüzum yok) demek ne kadar yanlış ise, (Kur'an varken, mezhebe lüzum yok) demek, bundan daha yanlıştır Kur’an-ı kerimi hadis-i şerifler, hadis-i şerifleri de mezhep imamları açıklamıştır Kanunlar, Anayasanın gösterdiği yönde hazırlanmış, mezhepler de, Kur’an-ı kerimin ve hadis-i şeriflerin gösterdiği istikamette teşekkül etmiştir Hiç kimse, madem, mezhep, Kur’an ve hadislerin açıklamasıdır Ben de açıklar bir mezhep kurarım diyemez Çünkü bir kimsenin, doktor olmak için tıp kitabı, kimyager olmak için de kimya kitabı okumak kâfidir diyerek eline aldığı bir tıp ve kimya kitabı ile doktorluk yapmaya, ilaç imal etmeye kalkışması ne kadar gülünç ise, “Ben de Kur'andan, hadisten hüküm çıkarırım” demek daha gülünçtür
Ben İslam’a göre hareket ederim, mezhebe uymam demek, ben devletin emrine uyarım ama, kanunu, polisi, hakimi dinlemem demeye benzer Çünkü İslam’a uymak demek, dört hak mezhepten birine uymak demektir İslam ayrı, mezhep ayrı değildir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com