![]() |
Muhlama |
![]() |
![]() |
#1 |
KRDNZ
![]() |
![]() MuhlamaKARADENİZ’İN VAZGEÇİLMEZİ: “MUHLAMA” Muhlama Rize ilinde özellikle içerde, Hemşin bölgesinde peynirin tere yağda eritilmesiyle yapılan sıcak bir yemek![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Özellikle yayla zamanları yaylarda konaklayan insanların afiyetle tükettikleri mıhlama, yöreyi ziyaret eden yerli-yabacı turistlerinde ısrarla tadına bakmak istedikleri bir yemek haline gelmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler: - 1 su bardağı mısır unu, - 100 gr ![]() - 150 gr ![]() - 1 su bardağı sıcak su ![]() Yapılışı: Tereyağını tencereye koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsunJ |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Muhlama |
![]() |
![]() |
#2 |
VANDETTA
![]() |
![]() Cevap : MuhlamaYok ben kesin bu hafta sonu Trabzon'a gidiyorum,Çamlı hemşinde bir mekan biliyorum bi muhlama yapıyorlar burdan kimi götürdümse oraya tekrar gitmek istiyor,muhlama zaten güzel,bide yapan ustası ise beğenmeyecek adam tanımam ben ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Muhlamaİşte bunu biliyorumve yapıyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
KRDNZ
![]() |
![]() Cevap : MuhlamaBilmeyenler için söylyorum görünüşe aldanmayınız:) Çamlıhemşin'de yaylalarda yapılmış güzel peynirlerden yapıyorlar muhlamayıelbette güzel olacak ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
[KAPLAN]
|
![]() Cevap : MuhlamaMalzemesi de özenle seçildi mi, ortaya olağanüstü güzel bir lezzet çıkıyor :) Kolay yapılan bir yemek gibi görünse de, işin sırrı KRDNZ'inde söylediği gibi peynirinde, ki o peynirinde güzelini heryerde bulmak zor ![]() ![]() Paylaşımınız için teşekkürler Sevgili KRDNZ ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
bonsoir
|
![]() Cevap : Muhlamammmm güzel bir yemeğe benziyor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |