|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| allah, kazandırır, muhabbetini, oruç, rasûlü’nün |
Oruç Allah Ve Rasûlü’Nün Muhabbetini Kazandırır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Oruç Allah Ve Rasûlü’Nün Muhabbetini KazandırırRasûlullah - aleyhi ve sellem- şöyle buyururlar:“Allah Teâlâ: «İnsanın oruç dışındaki her ameli kendisi içindir Oruç ise benim içindir, onun mükâfatını da ben vereceğim» buyurdu![]() Oruç kalkandır Biriniz oruç tuttuğu gün kötü söz söylemesin ve kavga etmesin Şayet biri kendisine hakaret eder ya da çatarsa:«–Ben oruçluyum» desin Muhammed’in canı kudret elinde olan Allah’a yemin ederim ki, oruçlunun ağız kokusu, Allah katında miskten daha hoştur Oruçlunun sevineceği iki ân vardır: Bir, iftar ettiği zaman sevinir, bir de Rabbine kavuştuğu zaman orucunun karşılığına sevinir ” (Buhârî, Savm, 9; Müslim, Sıyâm, 163)* * * Hz Âişe vâlidemize:“–Peygamber Efendimiz - aleyhi ve sellem- insanlardan en çok kimi sever?” diye sordular Âişe -radıyü anha-:“–Fâtıma’yı” dedi ![]() “–Ya erkeklerden?” denildi Bu sefer Hz Âişe -radıyü anha-:“–Onun kocasını” dedi ve çok mühim bir noktaya temas ederek: “–Bildiğim kadarıyla o, çok oruç tutan ve çok gece namazı kılan bir kişidir” buyurdu (Tirmizî, Menâkıb, 60/3874) |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|