Mutfakta Pratik Bilgiler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mutfakta Pratik BilgilerBuz dolabinizda cesitli yemekler sakladiginiz icin bazen hos olmayan kokular olusa bilir Bu kokulari önlemek icin buzdolabini sirkeli suylasilmeniz bu kokularin olusmamasini saglar ---------------------------------------------------------------------- Salcanin daha ömürlü olmasi icin üzerine biraz zeytin yag dökmelisiniz ![]() ---------------------------------------------------------------------- Pisirdiginiz yemek fazla tuzlu olduysa yemegin icerisine bir tane cig patates atarsaniz yemegin fazla tuzunu alir ![]() ----------------------------------------------------------------------- Taze limonun bir yarisini kullandiktan sonra diyer yarisinin ziyan olmamasi icin bir cay tabagin icerisine bir kac damla sirke damlattiktan sonra yarim limonun acik kismini sirkeli cay tabagin üzerine koyarak buz dolabinda saklaya bilirsiniz ![]() ----------------------------------------------------------------------- Et pisirirken tuzunu en sona katarsaniz et daha yumusak olur cünki pisme esnasinda kattiginiz tuz etin sert olmasina sebebtir ![]() ------------------------------------------------------------------------ Soyulmus patateslerin karalmamasi icin bir kap suyun icersinde saklayabilirsiniz |
|
Mutfakta Pratik Bilgiler |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mutfakta Pratik BilgilerBuzdolabınız bozuldu, ya da artık boş yer yok Temiz bir kovayı musluk suyu ile doldurun İçine bir çorba kaşığı sofra tuzu atın Şişeleri daldırın Yeterince soğuyacaktır --------------------------------------------------- Et suyunu dolaba kaldırmadan önce çabuk soğutmak için, kemik kazanını bir evyeye oturtun, kazanın çevresine soğuk su tutarak et suyunu soğutun ----------------------------------------------------- Değersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup kurutursanız, özellikle isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı ovarken şaşırtıcı sonuçlar alabilirsiniz Çileklerinizi ıslak bir muslin kumaşa sarıp birkaç kere hızla sallarsanız, çileklere buluşan kum ve toprakların muslin kumaşa yapıştıklarını görürsünüz --------------------------------------------------------- Gravyer peynirinin kurumaması için, daha evvel tuzlu suya batırılmış, nemli bir beze sararak muhafaza ediniz ----------------------------------------------------------- Ekmek içi ile hazırlanmış sandviçleri, üst üste koyarak, nemli ve iyice sıkılmış bir peçeteye sararsanız, uzun zaman taze olarak muhafaza edebilirsiniz |
|
Mutfakta Pratik Bilgiler |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mutfakta Pratik BilgilerSüte biraz karbonat atarsanız hem çabuk bozulmaz hem de kolay hazmedilir ----------------------------------------------- Kuş üzümlerini ayıklamak için, onları bir avuç unla ovuşturunuz ve kalın delikli bir süzgece atınız, un ile beraber çöpler de düşer ![]() ------------------------------------------------ Balığı seçerken son derece dikkatli olmalıyız Gözleri pırıl pırıl parlak, solungaçları ise pembe yada kırmızı renkte olmalıdır-------------------------------------------------- Limon sert ise, kesilmeden evvel bir iki dakika sıcak suya batırınız, daha sulu olur -------------------------------------------------- Buzdolabınızın iyi soğutması için içine bir torba tuz koyun Tuzun dolaptaki nemi aldığını göreceksiniz ------------------------------------------------- Balıkları temizlemeden yarım saat kadar dondurucuda bekletirseniz, temizleme işi sizi daha az yorar Balık pişirirken hiç de hoş olmayan bir koku kaplar evi Bunu önlemek için de kabın veya tavanın içine birkaç defne yaprağı atmayı deneyin |
|
Mutfakta Pratik Bilgiler |
|
|
#4 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mutfakta Pratik BilgilerAçıkta unutulan ve bayatlayan bisküvileri küçük fırın tepsisi içinde birkaç dakika ısıtırsanız, yeniden tazelik kazandıklarını görürsünüz ![]() -------------------------------------------------------------- Kovada sofraya getirdiğiniz buz parçalarının donmaması için üzerlerine biraz madensuyu gezdirin ![]() -------------------------------------------------------------- Sodalı içeceklerin gazlarının kaçmasını engellemek için buzdolabının içine başaşağı yerleştirin ![]() --------------------------------------------------------------- Taze ekmek kolay kesilmez; parçalanır, dağılır Muntazam dilimler elde etmek için, ekmek bıçağınızı kaynar suya sokup biraz bekletin, sonra hemen kurulayıp ekmeği dilimlemeye başlayın Sık sık, hatta her dilimde bıçağı sıcak suya sokmanızda fayda vardır![]() ------------------------------------------------------------------- Açılmakta direnen cam kavanozların altına sert bir şekilde vurursanız açılacaklardır ------------------------------------------------------------------- Yeterince olmamış limonlardan beklenildiği kadar su çıkmaz Tıpkı çok sert limonlardan da çıkmadığı gibi Bu tür limonları kesmeden önce, birkaç dakikalığına çok sıcak suya batırıp bekletin Limonların daha fazla su verdiğini göreceksiniz![]() -------------------------------------------------------------------- |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|