Makarnalarin Pişirilmesi

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Makarnalarin Pişirilmesi




MAKARNALARIN PİŞİRİLMESİ

Makarnalar bitkisel protein, B vitamini, madensel tuz, ve özellikle karbonhidrattan zengindir
Bol suda pişirilmesi, piştikten sonra suyunun dökülmesi ve soğuk sudan geçirilmesi halinde besin kaybı çok olur Bu nedenle yeteri kadar ölçülü su koyup, pilav gibi suyu çektirilmelidir
Yapışmayı önlemek için, önce ölçülü su kaynatılır Yağ ve tuz katılıp makarna ilave edilir Hafif hararetli ısıda arasıra karıştırarak suyu çektirilir Fazla ısıda makarnalar pişmeden suyu biter Çok hafif ısıda ise makarnalar sulu kalacağından ısısının iyi ayarlanması gerekir
Makarnalar ikram edilirken servis tabağına boşaltılıp yerleştirilir Ortasına kıyılmış maydanoz, etrafına mevsime göre domates dilimleri veya ince rendelenmiş havuç konabilir


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.