![]() |
Tarihten Gülümseten Nükteler ... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tarihten Gülümseten Nükteler ...Fatih Sultan Mehmed, adamları ile gezerken, yanına sokulan dilenciye bir altın vermiş ![]() -Aman Sultanım, demiş ![]() Fatih Sultan Mehmed, nereden kardeş olduğunu sorunca, dilenci: -İkimiz de demiş, Hazreti Âdem'in çocukları değil miyiz? Elbet kardeşiz ![]() Sultan Fatih: -Bunu sakın başkasına söyleme, diğer kardeşleriniz de pay isterse, sana bu bile düşmez ![]() _____________ İngiliz Büyükelçisi, eski Osmanlı evlerinin dış duvarlarına asılan 'Ya Hafîz' -Muhafaza eden - levhalarını görünce dayanamamış ve Keçecizâde Fuad Paşa'ya bunların ne olduğunu sormuş ![]() - 0 gördükleriniz, Osmanlı Sigorta Şirketinin levhalarıdır ![]() _______________ Bazı büyük adamların ölümlerinden sonra yaşadıkları evlerin üzerine birebirinden farklı ifadelerin yer aldığı levhalar asılırmış ![]() "Üstad! Sizce ben öldükten sonra evimin kapısının üstüne ne yazarlar?" Soruya muhatap olan Süleyman Nâzif, şu cevabı vermiş: "Kiralık daire! ![]() ![]() ![]() __________ Üstad Cemal Nadir’in yüzü hep asık gezermiş ![]() - Yahu üstadım senin soyadında “Güler” ama hiç gülmüyorsun? Üstad cevap verir; - Evet ama ![]() ![]() __________ Bir keresinde adamın teki Üstad Necip Fazılı sakallı hali ile görür ![]() ![]() -Üstad bu ne hal maymuna dönmüşsün" der ![]() ![]() ![]() Üstad ise kendini hiç kasmaz ve yüzünü duvara döner; -"Şimdi de duvara döndüm" der ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|