![]() |
Dev Bayrak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dev BayrakDev Bayrak[/b] Beş yıldan beridir uzakdoğu ile ilgileniyorum , Koreyede bir çok kez gittim (7 kere) ve orda bize verilecek desteği tahmin edebiliyordum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bayrağın imalatı ancak spor salonu büyüklüğünde bir yerde yapılabiliyordu ve bu iş için diğer bayrak imalatı yapan firmalardan takviye eleman alınarak bayrak iki gün içinde yetişti ![]() 7 haziran Cuma öğlen bayrak hazırdı akşam ise THY ile Seul e direk uçuş için yerim ayrılmıştı ![]() ![]() 7 haziran Cuma günü Beşiktaş Süleyman Seba kapalı basketbol sahasında bayrağın tanıtımını yaptık ![]() ![]() Bayrak ve ben cumartesi Seula vardık pazar sabahı da maçın oynanacağı Incon şehrine geçtik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kader maçı Çin Maçı Çin maçı Seul deydi ve kader maçımızdı, Seul de bizi destekleyen Koreli sayısı çok daha fazlaydı ve daha iyi teşkilatlanmışlardı ![]() ![]() ![]() ![]() Maç günü bizi destekleyen Koreli taraftarları yamacın olduğu yere topladık ![]() ![]() ![]() Çin maçı Seul de olduğu için stat içinde bizi destekleyecek Koreli sayısı daha fazlaydı ve bizimle bağlantılıydı ![]() ![]() Bu arada Koreliler tarafından bizi desteklemek için kurulan Cafe Daum taraftar topluluğunun gayretlerini de hatırlatmak isterim, Cafe Daum un çalışmalarını ayrı bir başlıkta anlatmak daha uygun olacağı kanaatinde olduğum için kısa geçiyorum ![]() Maç bittiğinde 2 ![]() ![]() Bir üst tura çıkmış ve Japonya yollarına düşmüştük fakat Dev bayrağı Japonyaya nasıl geçirecektik, bu kadar ağırlığı uçağa vermek çok maliyetli olacaktı bu sebeple Milli takım yetkilileri ile irtibata geçtim sonuçta dev bayrak milli takımımız için ayrılan özel uçakla Japonyaya geçti ve milli takım oteline götürüldü ![]() Japonya maçımız Sendai şehrinde idi ,maç günü sabah şehre vardık ve milli takım oteline gidip bayrağı teslim almak istedik fakat almadan geri dönmeyi uygun bulduk çünki stadın etrafına araba ile yaklaşamıyorduk ve bayrağın yarım saatlik yürüme mesafesinde taşınmasıda mümkün değildi ![]() ![]() Hava yağmurluydu ve Türk seyircisi çok azdı işin doğrusu rakip takım Japonyaidi ve Japon taraftarlarda pek dostane durmuyordu ![]() ![]() Fakat maç bitiğinde stadın çıkışında dayanamadık ve bayrağı açtık ,Tüm kameralar bizi çekerken Japonca bilen Türk amigolarımız sayesinde Japonca tezahüratlarda bulunup iki ülkenin dostluğunu vurguladık ama ne yazık ki akşamleyin hiçbir kanal bu görüntüleri vermedi,Japon medyası yenilgiyi sindiremedi, daha sonrasında da Milli takımımızla ilgili çok az haber yayınlandı ![]() Çeyrek Final de heyecan iyice artmışı işin doğrusu bu kadar bir başarıyı beklemiyorduk ![]() ![]() ![]() ![]() Brezilya maçında aşırı ilgi sebebi ile stadın yakınlarına araba ile girmemiz mümkün olmadı Japonların aşırı kuralcılıkları sebebi ile bayrağı yarım saatlik bir mesafeden iki kişi taşımak zorunda idik ,bu da imkansızdı aracımızı içeri sokmak en azından stada yaklaştırmak için yaptığımız her şey geri tepti ve maç başladı,son anda Türk gazetecilerden aldığımız araç kartı ile stadın otoparkına girdik, Japon görevlilerin yardımı ile de stadın içine kadar ulaştık fakat bu arada ikinci yarı başlamıştı ve bayrağı açamadık sonrasındaki yenilgi bizi üzmüştü fakat herşeye rağmen buralara kadar gelmekte başarı idi ve stadın dışında bayrak bir kez daha açıldı ve halaylar çekildi ![]() ![]() Bayrağı Kore maçında açabileceğimi biliyordum içimde en ufak bir şüphe yoktu ![]() ![]() ![]() Maç günü akşama doğru Tegu şehrine varabildik, dört kişi bayrağı içeri taşıdık girdiğimiz yer Koreli amigoların ve fanatiklerin olduğu kısımdı ,fakat dostluk herşeyden önce geliyordu, amigolarla konuştuk ve anlaştık bizim marşımız sırasında Türk Bayrağı açılacak sonrasında onların bayrağı ve öyle de oldu ![]() ![]() Bayrağın göndere çekilircesine elden ele açıldığını görüp sahaya dönerek hazırolda marşımızı söylemek tarifi imkansız bir duyguydu, kalbim hızla atıyor,şehitlerimizi düşünüyordum bir Tv röportajında da söylediğim gibi o an tüm Türkiyenin hissettiklerini tek başıma hissettim diyebilirim ![]() Maç başlamıştı ben ise bayrağı toparlamak ve düzeltmekle uğraşıyordum birden ortalık sessizleşti Koreliler ağzı açık sahaya bakıyorlardı dönüğümde koşan milli futbolcuları gördüm o an bir kavga veya itişme var zannettim çünkü maçtan evvel böyle bir şey olmasından korkuyordum, sonra anladım ki gol atmışız, içimden tüh dedim dostlar üzüldüler dedim bu kadar da çabuk gol atılmaz ki ![]() Maç üç iki bitmişti ve bayrak son görevine hazırdı,bayrağı düzelttim ve hiç çekinmeden 30 metre uzunluktaki bayrağın uçlarını Koreli taraftarların ellerine tutuşturdum sonrasında işaretimle beraber bayrak tekrar elden ele açılıyordu bu son açılıştı ve bu manzarayı bir kez daha izleyemeyeceğimi bilerek doyasıya bayrağı seyrettim bu sırada iki milli takımın futbolcuları el ele seyircileri selamlıyordu anlatılması imkansızdı ancak yaşanırdı ve onu ben yaşıyordum ![]() Rüya gibiydi yaşadım mı yaşamadım mı bilmiyorum ![]() ![]() ![]() Bayrağa ne oldu derseniz şu anda temizlendi ve tamir edildi,depomuzda duruyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|