Dua Ayni Dua, Ama Okuyan Agiz... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dua Ayni Dua, Ama Okuyan Agiz...DUÂ AYNI DUÂ, AMA OKUYAN AĞIZ ![]() ![]() ![]() Muhyiddîn-i Arabî (kuddise sırruh) hazretlerinden: Fakirin biri, bir ağaç dibinde gölgelenmekte olan Hz Ali (r a )'ye gelir, ihtiyaçlarını arz eder:- Çoluk-çocuk sıkıntı içindeyim, ne olur bana biraz yardımda bulunun, der ![]() Hz Ali (r a ) hemen yerden bir avuç kum alır, üzerine okumaya başlar Sonra da avucunu açar ki, kum tanecikleri altın külçeleri hâline gelmiş![]() ![]() ![]() - Al, der fakire İhtiyacını karşıla!Fakirin gözleri yerlerinden fırlayacak gibi olur: - ALLAH aşkına söyle yâ Emîre'l-mü'minîn! Ne okudun da kum tanecikleri altın oluverdi? der Hz Ali (r a ) anlatır:- Kur'ân-ı Kerîm, Fâtiha sûresine gizlenmiştir Bende Kur'an-ı Kerîm'i okudum, yani Fâtiha sûresini okudum bu kumlara![]() ![]() ![]() Bunu öğrenen fakir durur mu? O da bir avuç kum alır ve başlar okumaya Okur, okur, okur![]() ![]() Ama kumlarda bir değişiklik yoktur Altın filan olmuyor, aynen duruyor tekrar gelir ve İmam Ali kerremallâhü vechehû hazretlerine:- Ben de okudum, ama birşey değişmiyor; kumlar altın olmuyor, der Emîrü'l- Mü'mînin Hz Ali (r a ) boynunu büker, mahcup bir edâ ile cevap verir:- Ne yapayım, der Duâ aynı duâ; ama, okuyan ağız aynı değildir! Duâ tamam; lâkin, okuyanın ihlâsı ve teveccühü tamam değildir!![]() ![]() İşte bütün mesele buradadır Okuyanın ihlâsında ve teveccühünde![]() ![]() Aynı duâ; aynı îman, aynı İhlâs ve aynı teveccühle okunacak ki, aynı netice elde edilebilsin Yoksa kumu altın yapmak gibi bir iksire sahip olabilmek mümkün olmaz |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|