Yusuf Aleyhisselâmin Duasi... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yusuf Aleyhisselâmin Duasi... Yusuf aleyhisselâmin duasi ![]() Ebu Ishak Sa'leb-i, Bekara sûresi iki yüz seksen altinci "Ey Rabbimiz, bizden öncekilere yükledigin musibetler gibi bize agir yük yükleme" mealindeki ayetin tefsirinde diyor ki; Eyyub aleyhisselâma, bu uzun bela içerisinde, sana en zor ne geldi? diye sorduklarinda: "Düsmanlarin serzenisi (basa kakmasi) herseyden daha zordur" buyurdu ![]() Bu konuda baska tefsirlerde yaziyor: Yusuf aleyhisselâmi kardesleri kuyuya attiklari zaman, kuyunun dibinde tas vardi Mübarek dizi o tasa geldi O kadar cani yandi ki, kardeslerinin cefasindan ve babasinin ayriligindan daha zor oldu Bütün gece, onun agrisindan inledi Seher vakti olunca, Allahü te'âlâ acisini durdurdu Cebrail aleyhisselâm gelip; "Ey Yusuf ! Rabbin sana selam gönderiyor ve "Bu derin kuyunun dibinde, bu elem ve aci ile nasilsin?" diye soruyor dedi Bundan sonra Cebrail aleyhisselâm: "Ey Yusuf ! Dua et, ne arzu ediyorsan dile, Rabbin sana verecek" dedi![]() Ey Cebrail, benim icin sen dua et dedi Cebrail aleyhisselâm onun için dua etti ve o da amin dedi Sonra ey Cebrail, ben dua edeyim sen amin söyle dedi Ellerini kaldirip, dua etti Ve Cebrail aleyhisselâm amin dedi![]() "Ya Rabbi, bu seher vaktinde bana sifa gönderdigin gibi, dünyanin sonuna kadar, bütün hastalara, seher vaktinde sifa gönder" dedi ![]() Allahü te'âlâ, duasini kabul buyurdu Bunun için bir hasta ne kadar hasta olsa da, seher vaktinde rahatlar Bu Yusuf aleyhisselâmin duasi bereketi iledir![]() Kaynak: Islam alimleri ansiklobedisi c 5 |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|