![]() |
Peynir Nasıl Hazırlanır? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynir Nasıl Hazırlanır?Peynirin Kısaca Hazırlanışı Peynir, ana çizgileriyle üç aşamada elde edilir: Sütün pıhtılaşması, pıhtı veya telemenin peyniraltı suyundan ayrılması ve olgunlaşmaya bırakılması ![]() 1/Sütün pıhtılaşması 2/Pıhtının kesilmesi 3/Pıhtının " pişirilmesi " ya da " pişirilmemesi " 4/Süzme 5/Tuzlama 6/Baskı Büyük isletmelerde süt, şu işlemlerden geçerek peynire dönüşür: *Çiğ süt *Sütün muayenesi ve kabulü *Sütün temizlenmesi ( Kaba filtrasyon ve çöplerden arındırma ) *Pastörizasyon ( ısıtma ve soğutma ) *Standardizasyon *Mayalama sıcaklığında soğutma *Kültür katılması ( yardımcı maddeler ve kültür katılması ) *Mayalama *Maya ilavesi (enzim katılması ) *Pıhtılaşma *Pıhtı kırma *Pıhtının süzülmesi *Teleme *Baskıya alma *Tuzlama * Tuz katılması ( örneğin, Beyaz Peynirde salamura ) *Olgunlaştırma *Paketleme-depolama *Satış |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|