Solmuş Çiçekmi Getirdin

Eski 09-01-2008   #1
sudenaz

Solmuş Çiçekmi Getirdin

Bir gün Üftâde hazretleri talebeleri ile kırlarda sohbet etmişlerdi Bir ara talebeler etrafa dağılarak herbiri birer demet çiçek topladılar Hüdâyî Efendi ise elinde kurumuş ve sapı kırılmış bir çiçek olduğu hâlde döndü Herkes hediyelerini şeyhleri Üftâde hazretlerine takdim etmiş o da kabûl ederek memnuniyetini belirtmiş ve duâlar etmişti Hüdâyî de hediyesini verince, Üftâde hazretleri:

“Oğlum, arkadaşlarınız demet demet çiçek getirdiler Siz bize bir tek solmuş çiçeği mi lâyık gördünüz?” buyurdu Hazret-i Hüdâyî de; “Efendimize ne getirsem azdır Fakat koparmak için el uzattığım her çiçek Allahü teâlâyı tesbih ediyordu Bu tesbihi işiterek el çekip hiç birini koparamadım Ancak kurumuş ve sapının kırılmış olmasından dolayı bu çiçeği tesbihten kesilmiş gördüm Bu sebeple bunu getirebildim” Azîz Mahmûd Hüdâyî bu cevâbıyla şeyhinin bir kat daha muhabbet ve teveccühünü kazandı Çünkü Üftâde hazretleri Hüdâyî' ye her zaman; “Evlâdım her zerrede Hakk' ı göreceksin, her zerreye Hak muâmelesi yapacaksın, başka yolu yok, bu böyledir” derdi Sevinci, talebesinin bu mertebeye ulaşmasından geliyordu

GÖNÜL ATEŞİ

Nitekim bir sabah Hüdâyî hazretlerinin artık nihâyete erdiğini ve halkı irşâda, doğru yolu göstermeye başlayacağının işâretini verdi Hüdâyî hazretleri her sabah erkenden kalkarak hocasının abdest suyunu ısıtıp hazır ederdi O sabah ise uykuya dalmış ve ancak son vakitte uyanabilmişti Derhâl ibriği aldı Fakat ısıtmaya vakit yoktu Çünkü hocasının ayak seslerini işitiyordu İbriği göğsüne bastırmış bir halde kalakaldı Üftâde hazretleri eğilerek; “Haydi evlâdım suyu dök” dedi Hüdâyî hazretleri ise ibriği göğsüne bastırmış hâlde duruyor ve buz gibi olan suyu hocasının eline dökmeye kıyamıyordu Üftâde hazretleri tekrar; “Haydi evlâdım! Ne duruyorsun? Geç kalacağız” deyince, çekine çekine ve korkarak suyu dökmeye başladı Ancak hocasının sözü onu bir kat daha şaşırttı “Evlâdım Mahmûd bu su ne kadar ısınmış böyle Bunu normal ateş ile ısıtmayıp, gönül ateşi ile ısıtmışsın Bu hâl artık senin hizmetinin tamam olduğunu gösteriyor

Böylece Muhammed Üftâde hazretleri, Hüdâyî' ye icâzet, diploma verdi ve onu çocukluğunu geçirdiği Sivrihisar' a, İslâmiyeti yaymak, emir ve yasaklarını bildirmek üzere gönderdi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com