Balkabağı Tatlısı - İ

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkabağı Tatlısı - İ



BALKABAĞı TATLıSı - I

MALZEMELER

3 kg bal kabağı
15 kg toz şeker
225 gr kaymak
15 su bardağı ceviz


HAZIRLANIŞI

Kabakları ufak ufak doğrayıp, şekerle birlikte hiç su koymadan pişirin Kabaklar iyice yumuşayınca bir çatal yardımıyla ezip püre haline getiin Pürenin yansını, içi folyo döşenmiş, yuvarlak bir kaba koyun, üzerini kaşıkla düzgünleştirip, şekil verin Üzerinre kaymak ve çekilmiş ceviz koyun Artan kabak püresini de kaymağın üzeırine koyup, buzdolabında soğutun Sonra kalıbı ters yüz edip, tatlıyı bir tabağa alın ve üzerini kalan cevizle süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.